İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Alıştılar başka anaların çocukları ile kabadayılık yapmaya

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener: Alıştılar başka anaların çocukları ile kabadayılık yapmaya
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  Kayseri’de önce Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla partisinin kadın kollarınca kurulan parti standına  ve ardından da partisinin il binasına yönelik olarak yapılan taşlı saldırıya tepki gösterdi. “Yargı görevini yapmadığı için bu tür saldırılar yapanın yanına kar kalıyor” diyen Akşener, “Alıştılar elin taşı ile elin kuşunu vurmaya. Alıştılar başka anaların çocukları ile kabadayılık yapmaya, ama bu bizi yolumuzdan çeviremez” ifadelerini kullandı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla afiş ve broşür dağıtmak isteyen İYİ Partili kadınların stantlarına ve ardından da dün akşam saatlerinde İYİ Parti İl Binasına yönelik bir grup tarafından taşlı saldırıya tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Hiçbir şey bizi yolumuzdan döndüremez” mesajı verdi.

GRUP TOPLANTISINDA SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

 Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde tepkilerini ortaya koyan kadınlarımıza, parti standımıza saldırı hükümetin ve onun küçük ortağının kadına yönelik şiddet konusunda ne kadar samimiyetsiz olduklarını gösterdi. Bunun yanında Kayseri il teşkilatımıza yapılan saldırıyı da şiddetle, nefretle, esefle kınıyorum” dedi.

“SÖYLEYECEK SÖZÜ OLMAYANLAR, YÜZLERİNİ KAPATIP TAŞ ATAR”

Açıklamasında, “Söyleyecek sözü olmayanlar, yüzlerini kapatıp taş atar. Mert olanlar, delikanlı olanlar çıkar tavır koyar” diyen Akşener, yargının görevini yapmaması nedeniyle bu tür olayları yapanların yanına kar kaldığını savundu. Akşener, şunları söyledi, “Her bir çirkinlik hukuk karşısında yargı, mahkeme karşısında müeyyide ile karşılaşmadığı için yapanın yanına kar kaldığı için böylesine çirkin, korkakça, sinir, namert, tavır ve davranışlar ortaya çıkıyor. Yazıktır, günahtır. Erdoğan’a sesleniyorum, iktidarınızda hiç kimse güvenliğinden emin değil. Hiçbir kadın, çocuk birilerinin saldırmayacağından emin değil.  Bunun nedeni çirkinliği yapanın yanına kar kalmasıdır. Bu devran döner. O hukuk, yargı, hukukun üstünlüğü önce size lazım olur. Görüsünüz ki bu çakallar sizi korumazlar.  Yine o gün hukukun üstünlüğünü burası savunur ve hukukun üstünlüğünün arkasında bu salonu şereflendiren arkadaşlar olur.” şeklinde konuştu.

“DEMİRDEN KORKSAYDIK TRENE BİNMEZDİK”

Yaşanan olayın takipçisi olacaklarını ifade eden Akşener, “Bir şey çıkmayacağını biliyoruz, ama biz üzerimize düşeni yapacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi yolumuzdan döndüremezler. Demirden korksaydık trene binmezdik. Alıştılar elin taşı ile elin kuşunu vurmaya. Alıştılar başka anaların çocukları ile kabadayılık yapmaya, ama bu bizi yıldıramaz ve bu bizi yolumuzdan çeviremez. Beceriksiz iktidarın uygulamalarına rağmen İYİ Parti olarak her zaman kadınların yanındayız ve her türlü şiddet ve ayrımcılığın karşısında olmaya devam edeceğiz. Bizim için güçlü Türkiye, huzurlu ve güçlü kadınlarla mümkündür.” diye konuştu.

 

Haber: Cafer ZENGİN

 

İYİ Parti Milletvekili Ataş: Savcıları ve Emniyet Müdürünü göreve davet ediyorum

Haberi detayları için TIKLAYIN