İYİ Parti'den Kale Çıkışı!

İYİ Parti'den Kale Çıkışı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 
İYİ Partili meclis üyeleri, tarihi kaledeki çalışmaların sona ermesinin ardından “umulan olmadı” açıklaması yaptı. Meclis Üyesi Kazım Yücel,  “Türkiye’de ve dünyada tarihin önemi ortada iken, tarihin sergilenmesi ve sosyal alanlarıyla saatlerce gezilip zaman geçirilen ve turizme katkı sağlayan bir yer ummak, Kayseri halkının en doğal hakkıdır” dedi.
İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanı Kazım Yücel, İYİ Parti Talas Belediye Meclisi Grup Başkanı Hasan Özsoy ve İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclisi Grup Başkanı Adnan Kenanoğlu, yazılı bir açıklama yaptı. AK Parti ve MHP Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi Belediye meclis üyelerinin yaptığı ortak açıklamada AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Turhal’ın AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hasan Nuri Kuş,  Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Hacı Çevikel, Sedat Kılınç ve Yakup Tezcan ile birlikte yaptıkları basın açıklamasına cevap verdiler. 
İYİ Partinin üç belediyedeki grup başkanları yaptıkları yazı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Kayseri Kalesi’nin 6 yıldır kapalı ve tadilatta olması nedeniyle Kayseri halkı tarafından merakla beklenen kalenin açılış tarihini, büyükşehir belediye meclisinde sözlü soru önergesi olarak ilgililere yönelttik. Önergemize cevaben Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız; “Evet oldukça uzun zaman oldu farkındayız, ama eylül sonuna açılışını tamamlayacağız, halkımızın hizmetine sunacağız” dedi. Bu ifadelerden sonra Kayseri Kalesi ziyarete açıldı. Açılışı itibarıyla, Kayseri Kalesi görücüye çıkmıştır ve doğal olarak halkımızın bir kısmı yapılan çalışmayı takdir etmiştir, bir kısmı da, altı yıllık çalışmanın sonucunu hüsranla karşılamıştır. Her iki taktir de kıymetlidir ve doğaldır. Bir belediyecilik hizmeti olan bu 6 yıllık tamirat ve tadilatı dönemi için emeği geçen tüm emek sahiplerine zaman zaman teşekkür de ettik. O halde eksik gördüğümüz durumları dile getirmemiz de hoşgörü ile karşılanmalıdır. Romalılar'dan başlayarak Bizanslılar, Danişmentliler, Selçuklular, Dulkadiroğulları, Karamaoğulları ve Osmanlılar Kayseri Kalesi'nin iç ve dış surlarını tamir ve tadilat etmişlerdir! Yani, bilmenizi isteriz ki, tamirat ve tadilat sadece Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmamıştır. Bunca yıl sadece bakım için kapalı kalan kalemiz, açıldığında en azından Türkiye’de ve dünyada tarihin önemi ortada iken, tarihin sergilenmesi ve sosyal alanlarıyla saatlerce gezilip zaman geçirilen ve turizme katkı sağlayan bir yer ummak Kayseri halkının en doğal hakkıdır. Kale içerisinde Selçuklu motiflerine yer verilebilirdi, sahne ve antik tiyatro tribünleri ve bu vesileyle 12 ay birçok kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılabilirdi. Tarihimizi anlatabildiğimiz bir saaf (kitapevi) tasarlanabilirdi. Soru önergemize vermiş olduğunuz cevaba teşekkür ederiz. Keşke; Kayseri Belediyelerimizin ve şirketlerinin borçları hakkındaki soru önergemizde, Şeker Arazisi içerisindeki Kentpark için sorduğumuz soruya da, bir eski milletvekilinizin ‘Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır ifadelerine de aynı duyarlılıkla cevap verilseydi”