'İtalyanlar bizim tramvayı çaldı'

Bu video sosyal medya hesabında viral oldu. Kısa sürede binlerce izlenme aldı. Videodaki Kayseri detayı ise dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'İtalyanlar bizim tramvayı çaldı'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Görüntülerin adresi bu kez Kayseri değil İtalya… İtalya’da kaydedilen görüntü sosyal medya da dikkatleri üzerine çekti. Özellikle Kayserili vatandaşların ilgi ile izlediği video da Kayseri detayı da merak uyandırdı. 

İtalya da bir vatandaşın kamerasına yansıyan görüntülerde tramvaylar göze çarptı. Tramvayların Kayseri ile benzerliği ise viral oldu. Görüntüleri kaydeden vatandaş ise benzerlik karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. 

Görüntüleri kaydeden vatandaş, 'İtalyanlar sonunda Kayseri’nin tramvayını da çalmışlar. Bizim tramvay bu' ifadelerini kullandı. 

İşin özü ise bambaşka çıktı. Kayseri’de tramvay 2004 yılında yapılmaya başlandı. Kayseri’ye yapılan tramvay yolunun ardından hizmete açılan tramvaylar İtalyan menşeili  AnsaldoBreda (yeni adıyla Hitachi Sirio) tarafından üretilmişti. Dolayısıyla İtalya’da görülen tramvayın aynı olması şaşırtıcı değildi. 

Diğer yandan Kayseri’de 22 tramvaylık filo daha sonra 38’e çıkarıldı. Filoyu büyütmek için 204 yılında Türk tramvay üreticisi olan Bozankaya’dan 30 ek tramvay daha sipariş edildi. Sipariş edilen ilk tramvay ise 2016 yılında teslim edildi. Sipariş edilen tramvayların tamamı ise 2017 yılının Nisan ayında teslim edilerek hizmete girdi. Alınan tramvaylar 35 metre uzunluğunda ve beş bölümden oluşuyor. Diğer yandan satın alınan tramvaylar ile 38 Ansaldo Breda Sirio ve 31 Bozankaya üretimi olmak üzere toplam 69 adet araç bulunmaktadır

Bu gönderiyi Instagram'da gör Kayseri Muhtarı (@kayserimuhtari)'in paylaştığı bir gönderi