İşte Türkiye'nin ikinci 500'ündeki Kayseri devleri

Büyük bir çoğunluğu Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Kayseri'nin devleri İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer aldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Türkiye'nin ikinci 500'ündeki Kayseri devleri
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul Sanayi Odası tarafından İSO ikinci 500 listesi bugün açıklandı. Geçtiğimiz yıl 13 firmanın yer aldığı listede bu yıl Kayseri’den 15 firma yer aldı. 

İşte bugün açıklanan İSO İkinci 500 listesinde yer alan Kayseri Firmaları:

1- Şirikçioğlu İplik ve Denim İşletmeleri San. Tic. A.Ş.: Şirikçioğlu Mensucat; tekstil sektöründe Kahramanmaraş’ta 1996, Kayseri’de 2013 tarihinden bu yana tekstil sektörünün ring, open end, tekstürize iplik, poy, ham dokuma, non denim ve denim dokuma alanlarında faaliyet gösteren ve 162.000 iğlik ring, 20.692 rotor open end, 2.632 iğlik tekstüre kapasitesi ile günlük 300 ton iplik, aylık 9 milyon metre Denim ve Non Denim Kumaş Tasarım, Üretim ve Satışında tüm dünyaya 2.900 kişilik kadrosu ile hizmet vermektedir.
2- Beşler Tekstil San. ve Tic. A.Ş.:  Beşler Tekstil 1997 yılında 20.000 m2 kapalı alanda 21.600 iğ kapasiteli Ring İplik tesisi yatırımı yapmış ve üretime başlamıştır. 2002 yılında ilk işletmesine 14.400 iğ ekleyerek büyümeye devam etmiştir. Bu dönemde Beşler Tekstil ayrıca Türkiye’nin ilk 1 megavatlık çatı güneş enerjisi projesinin de kurulumunu gerçekleştirmiştir. Diğer yandan Dünyada aynı anda 3 farklı mineral yünü; Taş yünü, Cam yünü, Seramik yünü; üreten ilk tesis konumuna getirmiştir.
3- İpek Mobilya İmalat İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş.: İpek Mobilya 1991 yılında üretim faaliyetine başlamış, o yıllarda otomasyon sisteminin büyük ölçekli fabrikalarda uygulanmasına karşın sektörel anlamda Anadolu′da otomasyonun başlangıcı sayılabilecek bir düzenlemeyle, mobilyada planlı ve seri üretim döneminin başlamasında öncü olmuştur. İpek Mobilya mobilya pazarında trendleri belirleyen etkin bir marka olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Koltuk takımlarından kanepeye, yemek odasından genç odasına, yatak odasından yatak çeşitlerine, bazalardan diğer ürünlere kadar geniş ürün yelpazesiyle tüketicilerin beğenisine sunmaya devam etmektedir.
4- Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.: Türkiye'nin en büyük gruplarından Erciyes Anadolu Holding'in tekstil sektöründeki lider yatırımı Boyteks, yatak kumaşını Kayseri'de üretmektedir. 2000 yılında yatak kumaşı üretimine başlayan Boyteks, iplikten kumaş üretimine kadar bütün aşamaları ERP sistemi ile çalışan tam entegre tesislerde gerçekleştirmektedir.
5-Metal Matris San. ve Tic. A.Ş.: 2004 yılında Demiryaka Holding'in bir şirketi olarak faaliyetlerine başlamış olup grubun 15 yılı aşan sektör tecrübesini ile kurulu kapasitesi ve yüksek üretim hacmi ile yaylık, çelik tel ve karkas üretimi ile konumunu devam ettirmektedir.
6- Formal Alüminyum San. ve Tic. A.Ş.: Formal Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. 2003 yılında 800 ve 400 tonluk presleriyle Kayseri Organize Sanayi’nde 3.000 m² kapalı alanda, ortaklıkları bünyesindeki 23 yıllık alüminyum profil üretim tecrübesini piyasayla paylaşmaya başlamıştır.
7- Karsu Tekstil San. ve Tic. A.Ş.: Pamuklu, sentetik pamuklu ve satın alınan elyaftan suni elyaf karışımı ipliklerin yanı sıra örme kumaşların üretimi ve pazarlanması ile uğraşan Türkiye merkezli bir şirkettir. Faaliyetleri arasında kumaş boyama da yer almaktadır.
8- Gürkan Ofis Mobilyaları San. ve Tic. A.Ş.: Gürkan Ofis Mobilyaları 1976 yılından beri sektördeki faaliyetini yürütmektedir. İlk büyük tesisini 1992 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde 20.000 m2 alan üzerine kurmuştur. Sektördeki büyümesi ve duyulan ihtiyaç üzerine Kayseri Üretim Serbest Bölgesinde 160.000 m2 lik alanda yeni üretim tesislerini devreye almıştır. 
9- Ceha Büro Mobilyaları A.Ş.: 1998 yılında kurulan Ceha Büro Mobilyaları A.Ş., metal mobilya sektöründe her geçen yıl kendini geliştirerek büyümeye devam etmektedir. Avrupa pazarı odaklı pazarlama stratejisiyle Ceha, dünyanın pek çok yerine ürünlerini ulaştırmaktadır.
10- Mondi Mobilya San. Tic A.Ş.: Türkiye’nin ev yaşamına dair mobilya, yatak ve dekorasyon alanlarındaki ürün çeşitliliği, yenilikçi tasarımları ile Türkiye’nin önde gelen ilk 5 mobilya markası olmaktan mutluluk duyuyoruz.
11- Kayseri Yem San. ve Tic. A.Ş.: Kayseri Yem Sanayi ve Ticaret A.Ş. 1968 yılında devletin bu olumlu katkıları, belirli oranlardaki teşvikleri ve çok ortaklı bir yapıya sahip olarak kurulmuştur. Büyükbaş-Küçükbaş hayvan ve kanatlı grubu yem üretimi yapan şirket modern üniteler ile donatılmış tesislere sahiptir.
12- Parteks Kağıt Endüstrisi A.Ş.: 1996 yılında kurulan Parteks Kağıt Endüstrisi AŞ, Testliner, Fluting Kağıt, Oluklu Mukavva ve Oluklu Mukavva Kutu ve Temizlik Kağıdı üreticisidir.
13- Turkuaz Seramik San. ve Tic. A.Ş.: 1193 yılında temelleri atılan kurulduğu günden beri ürün gamı sürekli genişleyen firma, gelmiş olduğu noktada banyoda kullanılan ürünlerin büyük bir çoğunluğunu pazara sunuyor.
14- His Tekstil San. ve Tic. A.Ş.: 1197 yılında kurulan firma Türkiye’nin en yenilikçi iplik üreticisi olarak 25 yıldır ülkemize katkıda bulunmaya devam ediyoruz.
15- Kilim Mobilya A.Ş.: Şirketimiz 1976’da Kayseri’de  mobilya üretimine Kilim markasıyla başlamış ve bu marka ile yakaladığı tecrübe ve modeli yurt dışındaki hedef pazarlarda planlı bir şekilde uygulama çabasına girmiştir. “Bir KİLİM Yeter” mottosuyla evde geçen her an için özel bir Kilim var inancını; Oturma Odası Takımı, Koltuk Takımı, Salon Takımı, Köşe Takımı, Kanepe, Berjer, Yatak, Baza, Başlık, Ev Tekstili, Yatak Odası, Yemek Odası, Genç Odası, Sehpa, Tamamlayıcı Ürünler ile devam ettirmiştir. 

 Diğer yandan Turkuaz Seramik San. ve Tic. A.Ş. ile His Tekstil San. ve Tic. A.Ş listede ilk kez yerini aldı.