İŞTE MUHALEFETLİK BUDUR!

İŞTE MUHALEFETLİK BUDUR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, bir süre önce Kocasinan ilçesi Yakut Mahallesi’ndeki okul sorununu Büyükşehir Meclisi’nde gündeme getirmiş ve vatandaşın çözüm beklediğini belirtmişti. Yücel, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, Kayseri ziyaretinde de Bakan’a seslenerek, “Sayın Bakanım okulsuz semtimiz var, sorunu çözün ve hoş seda bırakın” ifadelerini kullanmıştı.

Yücel’in gündeme getirdiği konuyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, Bakan Selçuk’un kendisine “Bu işi çözeceğiz” dediği belirtildi. Bu konuda konuştukları için iktidar cephesinden kendilerine tepki gösterenlere de seslenen Yücel, “Muhalefet ne yapıyor diyenlere. İşte muhalefet budur. Muhalefet bu konuları gündeme getirerek, çözüme katkı sunuyor” dedi.

 

“BİLİNÇLİ, BİLİNÇSİZ HATALAR YAPIYORSUNUZ”

Diğer yandan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi  Kazım Yücel, ihale ile satış dışında takas ve kamulaştırma ile ilgili encümene verilen yetki sonrasında bazı sıkıntıların yaşandığını belirterek, “Yunus Emre Mahallesi’nde komple adaya basan yeri size getirmişler siz bunu bir daire ile takas etmişsiniz. Yapılmaz. Yapılması etikte değil. Böyle hatalar yapılırsa, burada şöyle sorumluluk var. Emsaldir. Her adaya basan arsa ile ilgili vatandaş müteahhidi 10-20 yıl beklemesin, Belediyeye gelsin ve sorunu çözsün” dedi. Yücel, “Bu nedenle seçimle gelen Belediye meclis üyelerinin halkın malının ne yapıldığını bilmek ve son kararı vermek belediyeler kanununa göre haktır. Encümen çalışması sonrası son onayı Meclis versin. Bu Özhaseki döneminde de yapıldı” diye konuştu.

  

 

 

 

İYİ  Parti Büyükşehir ve aynı zamanda Kocasinan Belediye Meclis Üyesi ve partisinin de Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Yakut Mahallesi’nde okul sorunu olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulunmuştu.

İYİ PARTİLİ YÜCEL, OKULSUZLUK SORUNU NEDENİYLE BAKAN SELÇUK’A ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Konuyu Büyükşehir Meclisi’nde de gündeme taşıyan Yücel, Bakan Selçuk’a Kayseri ziyaretinde “Sayın Bakanım okulsuz semtimiz var” diyerek, şu sözlerle çağrıda bulunmuştu: “Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk beyefendi. Şehrimize bugünkü ziyaretinizi öğrenmiş bulunmaktayım.  İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili olarak şehrimizin güzide bir semti olan Yakut Mahallesi’nde belediyelerimizin planlarda okul arazisi olarak planlamış olduğu özel mülkiyet alanının MEB tarafından istimlak bedelini ödenmesi ve özel şahıslardan bu alanın kamulaştırılması Bakanlığınızca yapılması gerekmektedir. Siz ki eğitimin içerisinden gelen bir kişi olarak, bu 2020 yılında 20 bin nüfusa ulaşan bu güzide semtimiz halkının okulsuz kalmasına müsaade etmez ve duyarlı davranırsınız umudu ile şehrimize hoş geldiniz. Hoş bir seda bırakmanız dileği ile saygı ve selamlar”

İYİ Partili Yücel’in bu yöndeki çağrısının ardından konuyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, Bakan Selçuk’un sorunun çözülmesi için talimat verdiğini belirttiği ifade edildi.

“BAKAN SORUNU ÇÖZÜN DİYE TALİMAT VERMİŞ”

Bu gelişmenin ardından konuşan Yücel, Yakut Mahallesi’ndeki okul sorununu gündeme taşıdıklarını ve bu konunun gündeme alınmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Yücel, “Milli Eğitim Bakanı yapmış olduğumuz çağrıyı gündeme almış.  Bakan Kayseri’ye geldiğinde, Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum.  Yakut Mahallesi’ndeki okul arazisinin çözümü için talimatı var.  Başkan bey  ‘bana bu işi çözeceğiz’ dedi.  O okul unutulmuş.  Doğumevi diye bilinen yerin hemen arka kısmındaki yerde bu işi biran önce hızlı bir şekilde çözün’ diye talimat vermiş.” şeklinde konuştu.

“ YAHU BUNLAR DA AMMA KONUŞUYOR DEMEYİN”

Kocasinan Belediye Meclisi’nde de konuyla ilgili açıklama yapan Yücel, kendilerini “Bu muhalefet ne yapıyor?” diye eleştiren iktidar partisi cephesine gönderme yaparak, “İşte muhalefet budur. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’ın sorunu çözemediğini gördük ve çözüme katkı sağladık” diye konuştu.

 Yücel, Meclis toplantısında şunları söyledi, “Yakut Mahallesi ile ilgili bu konuyu Büyükşehir’de gündeme getirdim. Büyükşehir’in ve ilçe belediyemizin aslında tahsis ettiği yerin Bakanlık’ta olduğu için sayın Ahmet Beyin çözemediğini gördük. İşte muhalefetlik budur. Muhalefet olarak bazen ‘ne yapıyorsunuz?’ dediğinizde aklınıza gelmeyen, belki aklınızda olan konularda size destek mahiyetinde konuyu gündeme taşıyoruz. Bu mahallemizin sorununu en azından okul sorununun çözülmesinde katkı sağlıyoruz. Buradaki katkımızı ve en azından muhalefetlik yaptığımız konularda, dönemlerde ‘yahu bunlar da amma konuşuyor’ demeyin.” Haber: Cafer ZENGİN