İşte Kayserispor'u yakan karar!

Kayserispor'un Trabzon deplasmanından 1 puanla döndüğü karşılaşmada hakem Mehmet Türkmen ve VAR'ın görmediği pozisyon Kayserispor'un 2 puan kaybetmesine neden oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

İşte Kayserispor'u yakan karar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Trendyol Süper Lig’in erteleme karşılaşmasında Kayserispor 2-0 öne geçtiği karşılaşmada üstünlüğünü koruyamayarak sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.  Kayserispor’un birçok gol pozisyonunda yararlanamadığı karşılaşmanın kırılma anı ise hiç kuşkusuz 67. dakikada yaşanan pozisyondu. Oyuna ikinci yarıda giren Nwakeme ile Kayserispor kaptanı Gökhan arasında yaşananlar yayıncı kuruluşta yer alan Trio programında eski hakemler Bülent Yıldırım, Deniz Çoban ve Bahattin Duran tarafından yorumlandı. 

İşte Kayserispor'u yakan karar!
Üç ünlü eski hakem Nwakeme’nin Gökhan’ın burnuna yaptığı müdahalenin tartışmasız kırmızı kart olduğu konusunda fikir birliğine varırken Bülent Yıldırım, ‘Tartışmasız yüzde 100 penaltı. Şimdi maç 2-0 burada müdahale etmezseniz eşitlik adalet diyerek gittiğimiz yolda kimi ikna edebiliriz’ dedi. Trio ekibi pozisyona VAR’ın müdahale etmesi gerektiğinin de altını çizerek, VAR ekibinin de müdahale etmeyerek yanlış bir uygulama yaptıklarını dile getirdi. 

İşte Kayserispor'u yakan karar!
Nwakeme’le oyundan atılmayıp sonrasında 73’üncü dakikasında Mehdi Bourabia yaptığı faul sonrası Bourabia ve Gökhan Sazdağı’nın sarı kart görmesine neden olurken; eski hakemler burada Gökhan Sazdağı’nın hakeme müdahalesi nedeniyle direk kırmızı kart görmesi gerektiğini dile getirdi. 
Sonuç olarak son saniyede takımına bir puanı getiren golün asistini yapan Nwakeme’yi 67. dakikada oyundan atılması gerekirken atmayan karşılaşmanın hakemi Mehmet Türkmen hem Kaptanın oyundan atılmasına hem de Kayserispor’un 2 puanına neden oldu?