İşte Kayserililerin yeni adresi…

Kayseri Olay haber merkezi olarak siz kıymetli okuyucularımız için Kayseri'de gezilip görülecek yerleri derlemeye devam ediyoruz. İşte adını son günlerde daha da sık duymaya başladığımız o adres… Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İşte Kayserililerin yeni adresi…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri, Türkiye’nin kültür, sanat, bilim ve turizm merkezlerinden birisidir. Kent bugüne kadar tarihin en eski zamanlarından beri pek çok uygarlığa beşiklik etmiştir. Her dönemde önemini koruyan Kayseri, İç Anadolu’nun en büyük üçüncü kentidir. 

İşte Kayserililerin yeni adresi…

Son yıllarda yaptığı turizm ataklarıyla dikkat çeken Kayseri, adeta doğa harikası bir adrestir. Kışın Erciyes Kayak Merkezi yazın ise vadileri, şelaleler, ormanları ile adeta ziyaretçilerine cenneti sunmaktadır. 

İşte Kayserililerin yeni adresi…

Kayseri Olay haber merkezi olarak bizlerde Kayseri’nin birbirinden güzel gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. İşte o adreslerden birisi daha Zamantı Irmağı… 

İşte Kayserililerin yeni adresi…

Özellikle son yıllarda adından sıkça söz ettiren Zamantı Irmağı, Seyhan Irmağı’nın iki büyük kolundan birisidir. Uzunluğu 230 kilometreyi bulan ırmak, , Uzunyayla ortalarında, Örenşehir Bucağı yakınlarında Şerefiye Köyü'nde doğar. İlk kaynaklarını Uzunyayla’dan aldıktan sonra kabaca kuzey-güney doğrultusunda akan Zamantı, Pınarbaşı İlçesi’nin kuzeydoğusunda, kuzeydoğu-güneybatı doğrultusunu alır.

İşte Kayserililerin yeni adresi…

Yolu boyunca dar ve derin vadiler içinde akan Zamantı Irmağı, Boran, Çermişek, Kuş, Tahtacık, Bercan, Tahtalımezar, Kuru ve Alagöz gibi çay ve dereleri de sularına katar. Menderesler çizerek akan Zamantı Irmağı, Tomarza’nın güneyinde sert bir dirsek yaparak batıya yöneldikten sonra yine sert bir dirsekle kuzey-güney doğrultusunu alır ve Yahyalı İlçesi’nin güneyinde il sınırları dışına çıkar.

İşte Kayserililerin yeni adresi…

Diğer yandan ırmağın Yahyalı ve Tomarza ilçesinde kalan kısmında ise belediyeler dikkat çeken çalışmalara imza atarak turistlerin dikkatini çeken aktiviteler yapıyor. Sevilen su sporlarından birisi olan rafting için harekete geçilmiş ve çalışmalar paylamıştı. Projeyi yakından takip eden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, resmi olarak 8 kilometrelik parkurun Zamantı Irmağı Rafting Alanı olarak tescillendiğini de duyurmuştu. Ayrıca geçtiğimiz günlerde ırmağın üzerinde Rafting ve Kano Faaliyetleri Parkuru ilan edilen alanda düzenlenen ilk yarışın startı verilmişti. 

İşte Kayserililerin yeni adresi…

Zamantı Irmağı’nın Tomarza ilçesinde geçen kısmı da yine turizme kazandırıldı. Böke Mahallesi'nde ağaçların arasından kuş cıvıltıları eşliğinde akan Zamantı Irmağı, kano yapmak isteyenlerin yeni rotası oldu. Çevre illerden ziyaretçilerin de geldiği ırmak, doğal parkuruyla kano tutkunlarını ağırlıyor.

İşte Kayserililerin yeni adresi…

Hafta sonunu su sporları ile değerlendirmek ve stres atmak isteyenler için Zamantı Irmağı sizleri bekliyor.