İşte Kayseri'nin 5 günlük hava durumu

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Kayseri'nin 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Peki hafta içinde nasıl bir hava bekliyor? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Kayseri'nin 5 günlük hava durumu

Kayseri’nin doğu ilçelerinde aralıklı yağışlar sürerken merkezde daha sıcak bir hava etkili oluyor. Sıcaktan bunalan vatandaşlar yağmur yağmasını dört gözle beklerken Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre kentte Salı ve Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken Perşembe günü itibariyle yeniden parçalı ve az bulutlu havanın etkili olması öngörülüyor. 

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, en yüksek sıcaklığın 33 derece, en düşük sıcaklığın ise 15 derece olması bekleniyor. 
Kuvvetli rüzgarın da yaşanması öngörülen kentte vatandaşların tedbirli olması istendi. Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Rüzgarın; genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (hamleli 30-50 km/sa) eseceği beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” denildi. 
 

İşte Kayseri'nin 5 günlük hava durumu