İşte Kayseri mutfağının incisi

Anadolu'nun bereketini sofralara taşıyan eşsiz lezzet… Etin ve sebzelerin muhteşem uyumuyla Kayseri'de sofraları süslüyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Kayseri mutfağının incisi

Kayseri mutfağı birbirinden güzel lezzetleri içinde barındırıyor. Özellikle et ile sebzenin buluştuğu yemekler sofraların başköşelerinde yer alıyor. Kayseri’ye özgü güveç yemeği ise tadı damaklarda bırakıyor. Etin ve sebzelerin muhteşem uyumuyla, fırında pişen bu güveç, damak şenlendiriyor. Peki bu eşsiz lezzet nasıl yapılıyor? İşte detaylar…

Güveç için malzemeler: 

7 adet patlıcan
400 gr doğranmış koyun eti
4 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
7 adet sivri biber
3 adet domates
3 adet kuru soğan
2 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Enfes lezzet nasıl yapılıyor? 

Güveç için ilk olarak patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 dakika bekletiyoruz. Ardından bir güveç içine etleri güzelce koyup üzerine tereyağı ve zeytinyağı gezdiriyoruz. Suyun çeken etlere salçaları da ilave ederek güzelce kavuruyoruz. Ardından doğranmış soğan, patlıcan, biber ve domatesleri üzerine ekliyoruz. Sarımsakları bütün olarak ilave ediyoruz. Son olarak tuzunu ve suyunu ekleyerek kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte 1 buçuk saat pişiriyoruz. Piştikten sonra 10 dakika dinlendiriyoruz ardından servise hazır. 

Bu eşsiz lezzet Kayserili bazı vatandaşlar tarafından 'Kayseri'nin incisi' olarak adlandırılıyor.