İşte Kapadokya'nın denizi…

Kayseri'nin gezilip görülecek yerlerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. İşte Kapadokya'nın denizi olarak adlandırılan o adres Kayseri'de… Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Kapadokya'nın denizi…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erciyes’in heybetli gölgesinde kurulan Kayseri, tarihi, doğal güzellikleri ve kültürü ile Anadolu’nun en gözde şehirlerinden bir tanesi. Binlerce yıllık geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu kent, tarihin izlerini her adımda hissettiriyor. Kent, tarihi dokusunu korumakla birlikte moderne bir yaşamın da tadını çıkarabileceğiniz adreslerden birisi. Doğaseverler için de bir cennet olan Kayseri’de gezilip görülecek yerleri sizler için derlemeye devam ediyoruz. İşte o adreslerden birisi daha: Bayramhacı Mahallesi…

İşte Kapadokya'nın denizi…

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Bayramhacı Mahallesi, kent merkezine 65 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Mahallenin tam ne zaman kurulduğu bilinmese de 1570’li yıllarda kurulan bir yerleşim yeri olduğu ifade ediliyor.  Kayseri-Ankara kara yolu üzerinde bulunan mahalle, Kapadokya’nın kültür mozaiği gibidir. Kapadokya’ya da 25 kilometre uzaklıkta olan mahalle de peribacalarından oluşan kraterleri görmek fazlasıyla mümkün. Mahallesinin kemer-taş evleri meşhurdur. Bayramhacı’da mimari açıdan Anadolu’daki neredeyse tüm toplulukların izine rastlamak mümkün.

İşte Kapadokya'nın denizi…

Mahalle sadece mimari yapısı ile değil kaplıcaları ve baraj gölü ile de ön plana çıkıyor. Bayramhacı’da bulunan baraj gölünde vatandaşlar kano, zipline, tekne turu, safari turları yaparak ve balık tutarak keyifli zamanlar geçiriyor. Ayrıca baraj yanında bulunan restoranlarda kahvaltı ve yemekte bulunuyor. 

İşte Kapadokya'nın denizi…

Bayramhacı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Cappapark’ın jetboat, zipline ve safari etkinlikleri ziyaretçilerin büyük beğenisi topluyor. Bir kez deneyenin bir daha vazgeçemediği sporlar Cappapark’da renkli sahneler yaşanıyor. 

İşte Kapadokya'nın denizi…

Kayseri’nin gürültüsünden uzak keyifli bir gün geçirmek için adres arayanlar için Bayramhacı Mahallesi sizleri bekliyor. 

İşte Kapadokya'nın denizi…İşte Kapadokya'nın denizi…