İşte kalp krizinin belirtileri!

Kalp krizi, kalbin ana besleyici damarları olan koroner arterlerde oluşan tıkanıklık ile aniden ortaya çıkabiliyor. Peki kalp krizi önceden fark edilebilir mi? Kalp krizinin habercileri neler? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte kalp krizinin belirtileri!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dünya genelindeki ölümlerin en önemli nedeni olan bulaşıcı olmayan hastalıklar halen önemli bir hastalık yükü oluştururken, bunlar içinde kalp ve damar hastalıkları ölüm nedenleri arasında ilk sırada, bu hastalıklar arasındaysa kalp krizi ve inme ilk iki sırada yer alıyor. Dünyada yaklaşık 300 milyondan fazla kalp hastası bulunuyor, 2 milyardan fazla kişi ise kalp hastalığı riski taşıyor. Kalp damar hastalıkları, yılda 18,6 milyondan fazla kişinin ölümüne neden oluyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2030 yılı geldiğinde kalp damar hastalıklarına bağlı her sene 23,6 milyon insanın yaşamını kaybedeceğini öngörür.

Erken tedavi her hastalıkta olduğu gibi kap krizinde de ön plana çıkıyor. Bu sebeple kalp krizi belirtileri büyük önem taşıyor. 

Kalp krizinin belirtileri nelerdir?
Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yayımlanan broşür de kalp krizinin belirtilerine dikkat çekildi. Belirtiler ise şöyle sıralandı; 
Terleme‬
‪Daralma hissi‬
‪Nefes darlığı‬
‪Bulantı, kusma‬
‪Baskı, sıkışıklık şeklinde hissedilen göğüs ağrısı‬
‪Sol kol, boyun, sırt veya çenede ağrı‬
‪Kalp atışlarında düzensizlik kalp krizi belirtisi olabilir.‬

Müdürlük tarafından bu belirtilerin görülmesi halinde vakit kaybetmeden tıbbi yardım çağırılması istendi. 

İşte kalp krizinin belirtileri!