İşte gıda devinin Kayserili sahibi

Ankara Gimat'ta 144 metrekarede başlayan başarı öyküsü bugün 4 kıtada 50'den fazla ülkeye ürün ihraç eden dev bir şirkete döndü. Detaylar Kayseri Olay'da...

İşte gıda devinin Kayserili sahibi

Gıda ve bakliyat sektöründe dikkat çeken bir başarı öyküsü sergileyen Yayla Agro, günümüzde Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere 4 kıtada 50'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren ve sektörde yenilikçi ürünleriyle öne çıkan bir dünya markası haline geldi. Girişimci kimliği ve vizyonuyla Yayla Agro'yu küresel bir oyuncu yapma hedefi doğrultusunda kesintisiz bir şekilde çalışan Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ise Kayseri Yahyalı doğumlu Hasan Gümüş'tür.

İşte gıda devinin Kayserili sahibi

Yayla Agro'nun temelleri Ankara'da atıldı

Hasan Gümüş, 1973 yılında Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde doğdu ve iş dünyasının dinamiklerini ilkokul yıllarından itibaren öğrendi. Ailesinin Mersin'e taşınmasının ardından eğitim hayatını burada sürdürdü. Bir buçuk yıl kadar Kayseri Lisesi'nde de öğrenin gören Gümüş, Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı. Mezuniyetinin ardından Trakya Üniversitesi'nde Tarım Ekonomisi'nde yüksek lisans yaptı. Genç yaşta iş dünyasına atılan Gümüş, hem aile işlerini yönetti hem de Nevşehir'de bir ponza sahasını işletti. 1998 yılında Ankara'daki Gimat Gıda Toptancılar Sitesi'nde küçük bir işletme satın alarak Yayla Agro'nun temellerini attı.

İşte gıda devinin Kayserili sahibi

144 metrekareden 4 kıtaya ulaştı

Yayla Agro'nun ilk adımları, 144 metrekarelik bir alanda ve sınırlı bir bütçeyle atıldı. Ancak Hasan Gümüş, pazarı analiz ederek, hammaddeyi tanıyarak ve inovatif yatırımlar yaparak şirketi kısa sürede büyütmeyi başardı. Türkiye’de paketli bakliyat ürünlerinin az olduğu bir dönemde, bu alandaki fırsatları değerlendiren Yayla Agro, bugün 4 kıtada 50'den fazla ülkeye ihracat yapabilen büyük bir üretim kapasitesine ulaştı. 

İşte gıda devinin Kayserili sahibi

Türkiye sanayisinde başarılara imza attı

Yayla Agro, Türkiye genelinde 65 ilde bayilik ve 81 ilde ulusal mağazalar aracılığıyla 40 binin üzerinde perakende noktasında ürünlerini sunmakta. Şirketin markaları ise Yayla, Yayla Gurme, Yayla Gurme Fit, Yayla Profesyonel, Yayla Pilaki, Yemek Hazır, Yayla Haşlanmış, LeGurme, A’la Çiftçi, İri DANEM, Yunus markalarıyla raflarda yerini alıyor.

Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında 233. sırada yer almakta ve Fortune 500 Türkiye listesinde 214. sırada bulunmaktadır.

İşte gıda devinin Kayserili sahibi

İnovatif ürünleriyle dikkat çekiyor

Yayla Agro, inovatif ürünleriyle dikkat çekiyor. Şirket, pirinç, bulgur, bakliyat gibi temel gıda kalemlerinin yanı sıra, katkısız ve koruyucusuz ev yemekleri sunan “Yemek Hazır” serisi ile de tanınıyor. Gümüş, bu serinin 2019 yılında ‘geleceğin geleneksel lezzetlerini üretiyoruz’ sloganıyla piyasaya sunulduğunu belirtiyor. Ar-Ge merkezinde geliştirilen bu ürünler, dünya genelinde 30’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Diğer yandan Ankara’nın yanı sıra Mersin, Balıkesir ve Çankırı’da fabrikası bulunan şirket üretim kapasitesini artırmak için Niğde'de yeni bir üretim tesisi kurma çalışmaları devam ediyor.

Yayla Agro'nun başarı öyküsü, Hasan Gümüş'ün vizyonu, girişimcilik ruhu ve inovatif yaklaşımı sayesinde her geçen gün daha da büyüyor. Şirket, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde sağlıklı ve kaliteli gıda ürünleri sunarak, ülkemizin uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmaya devam ediyor.

İşte gıda devinin Kayserili sahibi

2022'de halka arz oldu

2022 yılının mayıs ayında Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "YYLGD" koduyla işlem gören Kayserili iş adamının şirketi Yayla Agro Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 12,50 TL'den borsaya açıldı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığını Hasan Gümüş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını Kenan Demirtaş yaparken, Yönetim Kurulu Üyeleri ise Muzaffer Çıbık, Cenap Aşcı ve Sidar Tunca'dan oluşmaktadır.