İşte Erciyes'in esas sahipleri

Havalar ısın Erciyes'in esas sahipleri ortaya çıktı. O anlar ise kameralara yansıdı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İşte Erciyes'in esas sahipleri
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Muhteşem görkemiyle Erciyes Dağı yaz kış adından sıkça söz ettiriyor. Havaların ısınmasıyla daha az sayıda ziyaretçi alan Erciyes’in sahipleri yeniden yerini aldı. Sıcak havalarla birlikte Erciyes’te gelengiler ortaya çıktı. 

Anadolu bozkırlarında en çok görülen kemirgen türleri arasında yer alan ve yer sincabı olarak da bilinen gelengiler, sürülmüş toprak yapısında yuvalanamadıklarından ve ağaçlık alanlarda da yaşamlarını sürdüremedikleri için meraları yaşam alanları olarak tercih ediyor. Toprakta açtığı deliklerden gün boyu girip çıkarken görülen gelengiler sevimli görünümleri ile doğaya renk katıyor.

Sevimli gelengilerin keyifli videosu Erciyes Kayak Merkezi tarafından yayınlandı. Yayınlanan videoda, ‘Erciyes’in Gelengileri iş başında’ notu düşüldü. Erciyes’te gelengileri gören vatandaşlar ise, ‘İşte Erciyes’in esas sahipleri.’ yorumunu yaptı.

Türkiye’de 3 türü bulunan gelengileri özellikle Erciyes’te ve Erciyes Üniversitesi kampüsünde görmek fazlasıyla mümkün. 

Gelengiler hakkında bilgi

Gelengilerin, Latince cins adı spermopkilus olurken ‘tohum sever’ anlamına geliyor. Gelengi ya da geleni olarak bilinen kelimenin tarihi eskilere dayanıyor. Orta Türkçe döneminde ait Divanu Ligati’t-Türk’e ‘kelegü’ olarak geçiyor ve ‘geleni, tarla sıçanı soyundan bir hayvancılık’ olarak tanımlanıyor. 

Türkiye’de 3 türü bulunan gelengileri özellikle Erciyes’te ve Erciyes Üniversitesi kampüsünde görmek fazlasıyla mümkün.