İşte çiftçinin hali! Traktör borcunu ödemek için ineklerini sattılar!

Kayseri'denin Develi İlçesinde yaşayan pancar çiftçisi Refik Gülce'den şok Şeker Fabrikası yönetimiyle ilgili şok iddia. Gülce, yönetime muhalif olduğu için kendisine zorluk çıkarıldığını belirterek, temlik çekmesine izin verilmediğini ve bu nedenle mağdur edildiğini söyledi. Detaylar Kayseri Olay Haber merkezince hazırladığımız Kayseri haber bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşte çiftçinin hali! Traktör borcunu ödemek için ineklerini sattılar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Develi ilçesinde çiftçilik yapan Refik Gülce, dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı. Gülce, Kayseri Şeker Fabrikası yönetiminin kendilerine ‘ambargo’ uyguladıklarını, zorluk çıkardıklarını ve temlik hakkına engel olduklarını iddia etti.
Mevcut Şeker yönetimine muhalif oldukları için bu durumla karşı karşıya bırakıldıklarını savunan Refik Gülce, sosyal medya hesabından yaşadıklarına isyan etti.
Gülce, traktör taksitini ödemek için annesinin ineğini sattığını belirterek, ‘Ben temlik çekemediği için, takdisi yatıramayınca annemde haciz gelmesin diye ineğini satmak zorunda kaldı’ dedi.
Gülce, fabrika yönetimine tepki gösterdi. Çiftçi Gülce, ‘Adalet sadece duvardaki yazıdan ibaret’ dedi. Olaya tanık olan bazı Çiftçiler de ‘Türk çiftçisi sahipsiz, sahip çıkan yok’ şeklinde ifadeler kullandı.
Çiftçi, Gülce soyal medya hesabından da yaşadığı olaya tepki göstererek şu paylaşımı yaptı: Arkadaşlar bilindiği üzere pancar çiftçisine cuma günü temlik kredileri açıldı, cuma günü daireye vardıgımda beni önce müdür e yönlendirdiler. Daha sonra müdür 'tarlalalarını gezeceğiz' dedi ve tarlama geldi. Pancarıma baktı, 'pancarın güzelmiş' dedi, ama fabrikanın bana garantör olamayacağını ve termik çekemeyecegimi söyledi. 'Biz fabrika olarak sana garantör olamayız' dedi. Ben sebep sordum, elle tutulur bir sebep söylemedi. Daha sonra Salih Yoka'yı aradım aynı cevabı ondanda aldım. Bunlar sırf geçen sene mali genel kurulda muhalif olduğum için yapıldıgını düşünüyorum şu ana kadar Develi bölgede termik verilmeyen benle beraber 3 kişi oldu. Ben bu fabrikanın zor günlerinde Ekim yapmış biriyim.