İşte Büyükşehir'deki o görüşmenin perde arkası! Süre konusunda anlaştılar mı?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın, CHP, MHP ve İYİ Parti Grup Başkanvekilleriyle belediyede bir araya gelmesini ardından, sürpriz görüşmede nelerin konuşulduğu merak konusu olmuştu. Görüşmenin perde arkası ortaya çıktı. Büyükkılıç'ın, grup Başkanvekilleri ile geçtiğimiz yıl görüş ayrılıklarının yaşandığı bir konuda, bu kez Meclis'te ortak karar çıkması için bir araya geldiği ifade edildi. İşte ayrıntılar...

İşte Büyükşehir'deki o görüşmenin perde arkası! Süre konusunda anlaştılar mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden bir süre önce yapılan “Belediyenin faiz ödemesi yok. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılı kesin hesap rakamlarına göre cari bütçe yılında faiz gideri olmayan tek büyükşehir belediyesi olarak da kayıtlara geçti" açıklaması tarafları karşı karşıya getirmişti. Görüşmede yer alan isimlerden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Belediyeyi kamuoyunu “Yanıltmakla” suçlamıştı. İşte bu tartışmanın yaşandığı süreç içerisinde belediyede gerçekleşen bu görüşme akıllarda soru işaretleri bıraktı. Tarafların neden bir araya geldiği sorusunun cevabı kamuyounda merak konusu oldu.
BİR YIL UZATILMIŞTI! O SÜRE 30 KASIM’DA DOLUYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Grup Başkanvekili Özgür Özer, buluşmanın perde arkasını anlattı. Geçtiğimiz yıl hobi bahçelerinin kullanım süresinin pandemi nedeniyle bir yıl uzatıldığına dikkat çeken Özer, bu uzatma süresinin 30 Kasım 2021 tarihinde sona ereceğini dile getirdi. 
NE OLMUŞTU?
Meclis’te, geçtiğimiz yıl Ekim ayında “Covid-19 salgını nedeniyle 2 ay süreyle kullanılamaması ve bahçe ekim zamanının gecikmesinden oluşan mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla hobi bahçelerinin tahsis sürelerinin 1 yıl uzatılması talebi” görüşülmüş ve oy çokluğu ile süre 1 yıl uzatılmıştı. 
“10 YILLIĞINA DEĞİL, 5 YILLIĞINA VERİLSİN”
O dönem bu talebe CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, bu duruma tepki göstererek, “Sırada bekleyen birçok insan var. Onlarda kullanmak istiyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Özer, “10 binin üzerinde insan Hobi Bahçeleri için sıra bekliyor. Biz uzatılmasından yana değiliz. Bunun yanında bundan sonraki süreçte 10 yıllığına değil,  5 yıllığına verilsin. İnsanlar uzun süre bekliyor ve mağdur oluyor. Ayrıca kapasitenin yüzde 30 ya da 40’ı şehit aileleri ve pandemide görev yapan sağlık çalışanlarına ayrılsın” dedi.
HOBİ TARTIŞMASI CUMHUR İTTİFAKINI DA BÖLMÜŞTÜ!
MHP’Lİ DEMİR DE, MUHALEFETİN ELEŞTİRİLERE KATILMIŞTI!

5 farklı  bölgede bulunan 1789 Hobi Bahçesi tartışması Cumhur İttifakını da bölmüştü. MHP Grup Başkanvekili Halit Demir de, CHP’nin önerisine destek vererek, Büyükkılıç’a yönelik olarak  “Neden uzatmak istiyorsunuz? Israr ediyorsunuz? Değişim güzel olur. Arkadaşlar güzel ifade etti. Burada bir lezzet varsa herkes tatsın” yanıtını vermişti. 
“10 YIL UZUN BİR SÜRE VE SÜRE AZALTILMALI! ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİMİZ İLE ENGELLİLER KONUSUNDADA ÖZEL BİR YAKLAŞIM BEKLİYORUZ”
Büyükşehir’deki son görüşmede bu konuyu masaya yatırdıklarını ve ortak bir karar çıkması için görüşmenin yapıldığını kaydeden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, “Vatandaşlardan bu konuda bizlere birçok şikâyet geliyor. Uzun süreli kullanım bir sorun. Bu konuda biz özellikle süre konusunda çalışma talep ediyoruz. 3 ya da 5 yıl olmalı. 10 yıl çok uzun bir süre. Şu an 20 bine yakın insan başvuru yapmak için bekliyor. Bize bu konuda çok şikayet geliyor. Hatta hobi bahçesini, başkasına kiralayanların bile olduğu iddiası var. Diğer bazı uzun kullanımdan kaynaklı bazı sıkıntılar da var. Bizlerde bu konudaki şikayetlerin önüne geçmek için talepleri ilettik. Bunun yanında Şehit ve Gazi Ailelerimiz ile engelliler konusunda özel bir yaklaşım bekliyoruz. Onlar içinde ayrı bir kontenjan belirlenebilir. Kullanım sürelerinin azaltılması ve sıra bekleyen birçok hemşerimizin de bu hizmetten faydalanması konusunu görüşmede önemle vurguladık” şeklinde konuştu.
“KURA ÇEKİMİ ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YAPILMALI”
Diğer yandan Özer, kura çekiminin şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğini ve bu konunun kamuoyuna açık bir şekilde ve kimsenin aklında herhangi bir şaibe oluşmasına fırsat vermeden yapılması gerektiğini de görüşmede dile getirdiklerini söyledi.

CUMHUR İTTİFAKINDA HOBİ AYRILIĞI! MHP, BU KEZ CHP'NİN TEKLİFİNE DESTEK VERDİ

Haberin detayları için TIKLAYIN