İşte balıkçılıkta yeni destekleme modeli!

Kayseri balıkçılık alanında Türkiye'nin önde gelen illeri arasında yer alıyor. Peki yeni açıklanana destekleme paketi ile balıkçılıkta durum ne olacak? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde

İşte balıkçılıkta yeni destekleme modeli!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de balıkçılık, akarsu balıkçılığı, baraj gölü ve alabalık üretme çiftlikleri olmak üzere üç grupta toplanıyor.

Akarsu balıkçılığı, Kızılırmak, Zamantı Irmağı ve Sarımsaklı Suyu’nda yapılırken, baraj gölü balıkçılığı Sarımsaklı Barajı, Ağcaşar Barajı, Akköy Barajı ve Kovalı Barajlarında gerçekleştiriliyor. Pınarbaşı ve Bünyan ilçelerinde ise tüzel ve kamu kuruluş kişilerince alabalık üretim çalışmaları sürdürülüyor. 

Kayseri gözlenmiş alabalık yumurtası ve yavru alabalık üretiminde Türkiye'nin önemli üretim merkezleri arasında yer alıyor. Her yıl kentte 250 milyon alabalık yavrusu üretiliyor. Resmi Gazete’de yayımlanan karalar Kayseri’nin balıkçılıkta yeni destekleme modeline ilişkin yeni detaylar açıklandı. Buna göre, Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamındaki verimlilik ve yönlendirici kriterler sağlandığında; İşletmelere her bir teknik kriter için temel destek tutarına ilave destek verilecek. Küçük ölçekli balıkçılık desteği % 43 ile % 100 arasında artırılacak. Balıkçı gemisi sahibi veya ortağı kadınlara küçük ölçekli balıkçılık desteği % 35 daha fazla ödenecek.
 

İşte balıkçılıkta yeni destekleme modeli!