İşte AK Partili Tural'ın 'Tanrı ile aramıza girmeyin' dediği rapor!

CHP Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Özer'in MTA raporunu örnekleyerek deprem uyarısına Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Tural, 'Tanrı ile aramıza girmeyin. Bunların hepsi doğal afet' sözleriyle karşılık vermişti. Peki, MTA'nın raporunda ne diyor? Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

İşte AK Partili Tural'ın 'Tanrı ile aramıza girmeyin' dediği rapor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dün (13 Eylül 2024 Cuma)  yapılan Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’ne, Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Tural, ‘Tanrı ile aramıza girmeyin. Bunların hepsi doğal afet’ sözleri damga vurdu.

İşte AK Partili Tural'ın 'Tanrı ile aramıza girmeyin' dediği rapor!

CHP Grup Başkanveki Özgür ‘Eğer MTA'nın raporu doğru ise, devletin bir kurumun raporu doğru ise bir sıkıntı yaklaşıyor bize doğru. Bununla ilgili gerekli afet çalışmalarının yapılmasını da detaylarını da önümüzde görmek istiyoruz.’ sözlerine yanıt veren ‘Afetlerle alakalı konuştunuz. Adı üstünde afet buna yapılacak bir şey yok. Hava kirliliği dediniz. Havayı biz kirletmiyoruz. Kömür tüketimi şehrimizde belli, doğal gaza da zaten ulaştık. Yani Tanrı ile aramıza girmeyin. Bunların hepsi doğal afet. Bir başka rapordan bahsettiniz, Yeşilhisar… Halit Başkan herhalde ilçeye döndü, ‘herkes evini boşatsın, deprem olacak’ dedi. 

İşte AK Partili Tural'ın 'Tanrı ile aramıza girmeyin' dediği rapor!


Peki Özer’in gündeme getirdiği MTA raporu ne diyor: İşte o satırlar: 
‘Yeşilhisar Fay Zonu üzerinde kazılan Erdemli 1, Erdemli 2 ve Erdemli 3 hendeklerinin karşılaştırılması sonucunda, son 18000 yıldan günümüze kadar geçen süre içerisinde, yüzey kırığı oluşturmuş 4 deprem tanımlanmış ve radyokarbon (14C) yöntemiyle tarihlendirilmiştir. Yaşlandırma sonuçları; Erdemli hendeklerinde tespit edilen en eski depremin MÖ. 13446 - 11550 yılları arasında, daha sonraki depremin MÖ. 11720 - 9738 yılları arasında, sondan bir önceki depremin MÖ. 7084-5009 yılları arasında ve en son depremin ise MÖ. 5009 - MS. 483 yılları arasında meydana geldiğini ortaya koymuştur. Bu radyometrik yaş verilerine göre, Yeşilhisar Fay Zonu, düzenli olmamakla birlikte ortalama 3000 yıllık bir deprem tekrarlanma aralığına sahiptir.’

Evsen de uyarmıştı!

İşte AK Partili Tural'ın 'Tanrı ile aramıza girmeyin' dediği rapor!

Geçtiğimiz günlerde MTA’nın raporunu değerlendiren Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen de, ‘Yeşilhisar Fay Zonu ortalama 3 bin yıl, Erkilet Fay Zonu ortalama 4 bin yıl, Erciyes Fay Zonu da 5 bin yılda bir tekrarlanma süresinin olduğu yine yapılan çalışmalarda belirlenmiştir. Yeşilhisar Fay Zonu’ndaki son deprem günümüzden 7 bin yıl önce, Erkilet Fay Zonu’ndaki deprem günümüzden 7 bin 500 yıl önce, Erciyes Fay Zonu’ndaki deprem günümüzden 15 bin yıl önce gerçekleşmiştir. Bu şartlar altında yapılan değerlendirmelere göre hem Erkilet, hem Erciyes hem de Yeşilhisar Fay Zonları’nda deprem olabileceği potansiyel olarak değerlendirilmiştir’ açıklamasını yapmıştı.