İşte 4 günlük sokağa çıkma yasağının ayrıntıları

Yılbaşında başlayacak olan sokağa çıkma yasağı neyi kapsıyor?

İşte 4 günlük sokağa çıkma yasağının ayrıntıları
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığınca 81 ile gönderilen genelgede, sokağa çıkma kısıtlamasının detayları yer aldı. Yeni yıla girerken yılbaşı tatilinin ne zaman başlayacağı, sokağa çıkma kısıtlamasının ne kadar süreceği merak konusu oldu.

BUGÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?
Bugünkü sokağa çıkma yasağı hafta içi her gün yapıldığı şekilde 21:00'da başlayacak ve yarın sabah 05:00'e kadar devam edecek.

YILBAŞI SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile gönderilen genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’de başlayacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI NE KADAR SÜRECEK?
1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak.  Buna göre yılbaşında toplam 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

HAFTA SONU KISITLAMASINDAKİ ESASLAR GEÇERLİ OLACAK
31 Aralık 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında, hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderdiğimiz genelge kapsamında belirlenen usul ve esasların, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacak.

YILBAŞI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLER AÇIK MI?
Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderilen genelge kapsamındaki usul ve esaslar 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde de geçerli olacak.

Cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebiliyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasağında vatandaşlar (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebiliyor.