İŞKUR'dan engelli ve hükümlülere 1 milyon 200 bin TL destek!

Kayseri İş Kurumu Müdürlüğü, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü kişilere yönelik hibe desteği verecek. Detaylar haber bülteninde...

İŞKUR'dan engelli ve hükümlülere 1 milyon 200 bin TL destek!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İŞKUR, engelli ve eski hükümlülerin topluma kazandırılması ve ekonomik bağımsızlığını kazanmaları amacıyla önemli bir adım attı. Kurum, engellilerin mesleki eğitim alması, işe yerleşmesi ve kendi işini kurması için hazırlanan projeleri destekleyerek hibe desteği veriyor.

Kayseri İŞKUR İl Müdürlüğü kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü kişilere yönelik hibe desteği verecek. Bu kapsamda 2025/1. Dönemine İlişkin Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvurularının başladığı duyurusunda bulundu. 

İŞKUR'dan engelli ve hükümlülere 1 milyon 200 bin TL destek!

Kayseri İŞKUR İl Müdürlüğünden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir. Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır. İŞKUR web sayfasında (www.iskur.gov.tr) yer alan Başvuru Rehberlerine göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir” denildi.

Kendi işini kurmak isteyen engellilere 400 bin TL, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere 300 bin TL, korumalı iş yeri projelerinde kuruluş sermayesi desteği olarak 500 bin Tl destek verecek.

İŞKUR'dan engelli ve hükümlülere 1 milyon 200 bin TL destek!

Desteklenecek projeler:

1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik hibe desteği projeleri:

a- 2025 Yılı 1. Dönem Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Rehberi 

b- Engelli Hibe Desteği Projesi Başvuru Kılavuzu 

2- Diğer Projeler:

a- Beş Proje Türü İçin Proje Başvuru Rehberi 

b- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler 

c- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler 

d- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler 

e- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler 

f- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler 

Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 6 Aralık 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-devlet üzerinden online olarak yapacak. Elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları kabul edilmeyecek.

İŞKUR'dan engelli ve hükümlülere 1 milyon 200 bin TL destek!