İşçinin öldüğü olayda Taner Yıldız detayı

Kayseri'de dün bir fabrikada yük asansörüne kafası sıkışan işçi hayatını kaybetti. Yaşanan olaya ilişkin bugün EMEP İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı fabrika önünde açıklamalarda bulundular. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İşçinin öldüğü olayda Taner Yıldız detayı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de dün bir fabrikada yük asansörüne kafası sıkışan işçi hayatını kaybetti. Yaşanan olaya ilişkin bugün EMEP İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı fabrika önünde açıklamalarda bulundular. Emek Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Can Deniz Kalkan ve Emek Partisi İl Başkanı Ahmet Akarsu yaşanan olayın bir iş cinayeti olduğunu dile getirdiler ve işçileri mücadeleye davet ettiler.

'Sürecin takipçisi olacağız'

EMEP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Can Deniz Kalkan, "Üç Yıldız Fabrikası önündeyiz. Bugün 23 yaşında genç bir işçi arkadaşımız iş cinayetinde hayatını kaybetti. İş cinayetleri kader değildir, önlem ve tedbirleri almayan patronların kar ve sömürü hırsı yüzünde iş cinayetleri sürmeye devam ediyor. Sürecin takipçisi olacağız." dedi.

EMEP İl Başkanı Ahmet Akarsu ise işçinin öldüğü fabrikanın ortaklarından birinin önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız olduğunu dile getirdi. Akarsu işçileri bir araya gelmeye davet etti.

'Patronların kar hırsı işçileri katlediyor'

Akarsu fabrika önünde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kayseri OSB'de kurulu bulunan Üç Yıldız fabrikasının ortakları arasında eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmış, AKP'nin uzun dönem milletvekili olan Taner Yıldız da bulunuyor. Kayserili işçi ve emekçilere sesleniyoruz: Patronların kar ve sömürü hırsı mülteci-yerli ayrımı yapmadan işçileri katlediyor. Sermayenin ucuz iş gücü isteği, yoğun emek sömürüsüyle yönetiyorlar. İşçi ve emekçileri bir araya gelmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz."

Ne olmuştu?

Kayseri’de 21 Şubat 2024 tarihinde OSB 41. Cadde üzerinde bulunan Üç Yıldız fabrikasında çalışan 23 yaşındaki Suriyeli işçi Nadir El Rahmun, kafası yük asansörüne sıkışarak feci şekilde can verdi.