İş kurmak isteyenlere 400 bin TL verilecek

Kayseri'de engelli ve eski hükümlerle yönelik hibe desteği yapılacak. Projeye başvurular tüm hızıyla devam ediyor. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.

İş kurmak isteyenlere 400 bin TL verilecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de de İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) tarafından engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe desteği sağlanacak. Kendi işini kurmak isteyen engellilere 400 bin, kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere 300 bin ve korumalı iş yeri projelerinde kuruluş sermayesi desteği olarak 500 bin TL destek verilecek.   

Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 6 Aralık 2024 tarihi saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden çevrim içi olarak yapmaları gerekiyor. Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize iletmesi gerekiyor. 

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kayseri'de de verilecek destek ile engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaları amaçlanıyor. 
 

İş kurmak isteyenlere 400 bin TL verilecek