İŞ İYİ GİTMİYOR!

İŞ İYİ GİTMİYOR!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin kaybedilmesinin ardından tartışmalar da alevlendi. Parti genel merkezinde seçim yenilgisinin ardından atılacak adımlar merakla beklenirken, Kayseri’de de partisinin eski il yöneticileri ve parti tabanı eleştirilerini dillendirmeye başladı. Özellikle sosyal paylaşım siteleri üzerinden içlerini döken partililer, ortaya çıkan tablonun “iç açıcı olmadığı” görüşünde.

 

Bu konuda en dikkat çeken eleştiri ise partide uzun yıllar görev yapan Melikgazi eski İlçe Başkanı Sadi Köylü’den geldi. Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Köylü, “Reis, iş iyi gitmiyor. Halk sillesinin sadası yoktur. Bir vurdu mu hiç devası yoktur” ifadeleriyle dikkat çekti. Köylü, partinin oylarının düştüğü 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından da eleştirileri ile gündeme gelmiş ve “Bal gibi başarısızlık” diyerek “Birileri o koltuklardan kalkmalı, hesap vermeli” demişti.

 

 

31 Mart’ta YSK tarafından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran’da yani geçtiğimiz Pazar günü yenilendi. İstanbul’da vatandaşlar bir kez daha sandık başına giderek, Başkanlarını seçti. 31 mart seçimlerinde İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki fark 13 bin 729'du. 23 Haziran’daki seçim sonuçlara göre, İmamoğlu, bu kez rakibine  806 bin 415 oy fark attı. Yani farkı 31 Mart'a göre yaklaşık 59 kat (58,738) arttırdı. Millet İttifakı CHP adayı Ekrem İmamoğlu, ayrıca ilçelerde de öne geçerek 39 ilçenin 28’inde Cumhur İttifakı AK Parti adayı Binali Yıldırım’dan daha fazla oy aldı.

AK PARTİ’DE İSTANBUL YENİLGİSİ  VE YÜZDE 9’LUK FARK TARTIŞILIYOR

23 Haziran İBB seçimlerini rakibi Binali Yıldırım'a yüzde 9'luk bir üstünlükle yüzde 54.03 gibi bir oranla kazanan İmamoğlu, İstanbul'da 35 yıldır kırılamayan Bedrettin Dalan'ın rekorunu da kırdı. 1984  seçimlerinde Bedrettin Dalan yüzde 49.7 ile seçilmişti. CHP adayı ayrıca İstanbul’un eski Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’de aldığı yüzde 25.2'lik oy oranını da ikiye katlamış oldu.

Seçim sonrası ortaya çıkan bu tablo AK Parti’de de tartışmaları beraberinde getirdi. Parti içindeki muhalefetin yeni parti için hazırlık yaptığı şeklinde iddialar ortaya atılırken, parti genel merkezinin bu yenilgi sonrasında nasıl bir çalışma yapacağı da merak konusu.

AK PARTİ ESKİ İLÇE BAŞKANI: HALK SİLLESİNİN  SADASI YOKTUR

Bu yöndeki tartışmalar genel merkez nezdinde devam ederken, Kayseri’de de partililer özellikle sosyal paylaşım sitesi üzerinden dertleşiyor, eleştirilerini ve düşüncelerini paylaşıyor.  Bu konuda en dikkat çeken isimlerin başında ise AK Parti Melikgazi eski İlçe Başkanı Sadi Köylü geliyor. Partide uzun yıllar görev yapan Köylü, mevcut duruma dair şikayetlerini sosyal paylaşım sitesi üzerinden takipçileri ile paylaştı. “İş iyi gitmiyor” diyen Köylü, “Halk sillesi” ifadesini kullandı ve uyardı. Köylü: şu ifadeleri kullandı.  “REİS" şu işe tam bi el at, bu iş iyi gitmiyor... Halk sillesinin  sadası yoktur.  Bir vurdu mu hiç devası yoktur.”

PARTİ TABANINDAN DİKKAT ÇEKEN ELEŞTİRİLER

Köylü’nün bu yöndeki paylaşımına destek veren bazı takipçileri  AK Parti’ye yönelik eleştirilerini sıraladı.  İşte, sosyal medya üzerinden düşüncelerini paylaşan partililerin akıllarda soru işaretleri bırakan parti yönetimine  yönelik eleştirileri:

Cemal Yağız: Hem de biran önce el atması lazım

Mustafa Lale: Acilen atmalı

Kezban Karaman: Reisin bi bildiği vardır beklicez ve görücez..

Ahmetoguz Haymanalı: Aynen katılıyorum Sadi abim bir an evvel ne yapılması gerekiyorsa selamlar.

Mehmet Durmus: Bitmeden bitirmeli

İdris Yaşar: Sayın başkan, artık karadenizli liderlerin dönemini bitirip. Kayserili lider yaratmanın yollarını bulmak lazım.

Hikmet Türker : Toptan temizlik gerekiyor ordan burdan gelenler zarar vermeye başladı çünkü onlarda dava aşkı yok onlar taze ye konarlar…

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ SONRASINDA DA, “BİRİLERİ O KOLTUKLARDAN

KALKMALI” AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Diğer yandan parti yönetimine yönelik eleştirileri ile gündeme gelen Köylü,  7 Haziran seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte tek başına iktidar olamayan AK Parti’de yine tepkisiyle gündeme gelmişti. Köylü, 2015 yılında da şu ifadeleri kullanmıştı:  “Tehlikeyi her yerde anlattık, ama dinletemedik Biz biliriz diyenler ne yapacak bekliyoruz. Hemen birileri hesap vermeli milleti avutmadan, biraz izan var ise. Kesinlikle oturup hataların nereden kaynaklandığını bulmak gerek. Hemen birileri o koltuklardan kalkmalı hemen” Haber: Cafer ZENGİN