İş arayanlar dikkat! Valilik 380 kişi alacak

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, 380 kişilik geçici süreli Toplum Yararına Program'ın detaylarını açıkladı. Başvurular ne zaman başlıyor, aranan şartlar neler, süreç nasıl devam edecek? Ayrıntılarıyla Kayseri Olay'ın haberinde...

İş arayanlar dikkat! Valilik 380 kişi alacak

Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kayseri Valiliği ve Kaymakamlıklar işbirliği ile 380 kişilik geçici süreli Toplum Yararına Program (TYP) hakkında açıklamada bulundu. Program, kamu hizmetlerini desteklemek amacıyla 6 ay süreyle uygulanacak.

Programa katılmak isteyen adaylar, başvurularını 19 Mayıs Pazar günü başlayıp 23 Mayıs Perşembe günü son bulacak şekilde yapabilecekler. Başvuruların ardından, adayların seçimi 30 Mayıs'ta yapılacak noter kurasıyla belirlenecek.

Başvuru süreci

Programa katılmak isteyen adayların www.iskur.gov.tr, ALO-170 veya e-devlet üzerinden başvuru yapmaları zorunlu. Başvuruda sorun yaşayan kişiler, İŞKUR hizmet noktası bulunan ilçe belediyelerden ve Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden destek alabilirler. Tüm başvuru sahiplerinin İŞKUR sisteminde bulunan adres ve iletişim bilgilerinin güncel olması gerekiyor.

Katılımcılarda aranan şartlar

Programa katılmak isteyenlerde aranacak şartlar şu şekilde:

  • Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almamak,
  • Öğrenci olmamak ve uzaktan eğitim alıyor olmamak,
  • Açık öğretim öğrencileri katılabilir
  • Öğrencilik durumunu donduranlar katılamaz
  • Hane geliri 25.503,18 TL'nin altında olmak. Aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP ye katılamayacak.

Hane Gelir şartı kontrolü; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, program başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'ye katılamaz. Şartlarını taşımadığı tespit edilen katılımcıların o ana kadarki yapılan tüm ödemeler geri alınarak katılımcı tüm İŞKUR kurs ve programlarından 24 ay süreyle yasaklanacaktır.

TYP uygulama alanıyla uyuşmayan suç kaydı olan ya da TYP' ye devam etmesi durumunda diğer katılımcılar ve hizmet alan kişiler açısından sakınca oluşturabilecek asayiş sorunları tespit edilenler programa dâhil edilmeyecektir.

380 kişilik geçici süreli iş programının başvuruları başlıyor!