İş arayanlar dikkat! Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü 2 bin 40 kişi alacak

Kayseri'de iş arayanlar için büyük fırsat. Kayseri Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde personel alımı yapılacak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İş arayanlar dikkat! Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü 2 bin 40 kişi alacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de işsizlik sorunu sürerken, iş arayanlara yönelik fırsatlar devam ediyor. Bu çerçevede iş arayanlar için Kayseri Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından dikkat çeken bir ilan yayımlandı. İlanda İşgücü Uyum Programı (İUP) çerçevesinde İŞKUR ile İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde 10 ay süreli, okulların temizlik bakım ve onarım faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2 bin 40 kişi alınacağı duyuruldu. 

İş arayanlar dikkat! Kayseri'de binlerce kişi alınacak

Başvurular nereden yapılacak?

Başvurular bugün itibariyle başlarken (4 Eylül Çarşamba), 8 Eylül Pazar günü itibariyle son bulacak. Programa katılmak isteyen adayların mutlaka www.iskur.gov.tr internet adresinde, ALO-170 çağrı merkezinden ya da e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. 

İş arayanlar dikkat! Kayseri'de binlerce kişi alınacak

İlana başvuru şartları neler?

İUP'e başvuru ve katılım şartları ise şöyle; 
a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kuruma kayıtlı olmak,
c) Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle son bir ay işsiz olmak,
d) 18 yaşını tamamlamış 19 yaşından gün almış olmak,
e) Emekli ve malul aylığı almamak (yaşlılık, malullük veya vazife malullüğü aylığı bağlanmamış olmayı ifade eder.)
f) Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak;
g) Başvuru tarihinden önceki son bir aylık dönemde 5510 sayılı Kanunun 4. ve 5. maddesine göre sigorta bildirilmemiş olmak,
h) Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmamak
i) Hane geliri 34.004,26 TL'nin altında olmak,
(Aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin 2 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler İUP'e katılmaz)

İş arayanlar dikkat! Kayseri'de binlerce kişi alınacak

Sonuçlar 9 Eylül'de belli olacak

Diğer yandan başvuru sonuçları 9 Eylül Pazartesi günü noter huzurunda çekilecek. İsmi çıkan vatandaşlar 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle işbaşı yaparken, 30 Haziran itibariyle işi sonlandırılacak.