İş arayanlar dikkat! Kayseri'de 150 kişilik alım yapılacak

Kayseri'de işsizlik kanayan bir yara. Son bir yılda ortaya çıkan işsizlik rakamları dikkat çekerken, firmaların iş ilanları da devam ediyor. Kentte faaliyet gösteren firma toplamda 150 kişilik personel alımı yapacağını duyurdu. İşte aranan şartlar ve sunulan imkanlar. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İş arayanlar dikkat! Kayseri'de 150 kişilik alım yapılacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de son bir yılda ortaya çıkan işsizlik rakamları düşündürüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şubat 2024 verilerine göre, Kayseri’de Şubat ayında toplam sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 8,5 azalarak, 275 bin 344 olarak gerçekleşmişti. Toplam sigortalı çalışanların yüzde 87,7’sini oluşturan sigortalı ücretli çalışan grubundaki yıllık istihdam yüzde 5,0 oranında azaldı. Kayseri’de 4/a kapsamında sktif sigortalı sayısı 300 bin 918 kişiden 275 bin 344'e geriledi. Aradak fark 25 bin 574 oldu. Bu rakamlar Kayseri'de 25 bin 574 kişinin işsiz kaldığı şeklinde yorumlandı.

150 işçi alımı yapılacak

İşsizlik kanayan bir yara olarak etkisini sürdürürken kentte faaliyet gösteren bazı firmalarda personel alımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Çetinkaya Mensucat fabrikasında görevlendirilmek üzere 150 kişi alınacak. Aranan şartlar şu şekilde; İlkokul mezunu, 18-50 yaş arasında vardiyalı sistemde çalışabilecek, erkek adaylar için askerli şartı bulunmamaktadır, iplik eğirme operatötü mesleğinde vasıflı vasıfsız kadın -erkek 150 kişilik işçi alımı yapılacak. Firma, TOKİ, Erkiler, Mimsin, Talas'a servis olmadığını da belirtti. 

İşte sunulan imkanlar ve iş görüşmesinin yapılacağı tarih

Firma tarafından işçilere ayrıca 3 aylık çalışmaşma süresini tamamlayanlar asgari ücret artı yüzde 5 oranında ücret zammı, her ay 6 günlük ikramiye ücreti, her ay 150 TL aile yardımı, ramazan ayında alışveriş çeki ve evlenme yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı, sünnet yardımı, tahsil yardımı, yıllık izin yol ücreti, bayram harçlığı, yemek, servis imkanının sağlandığını da belirtildi. Diğer yandan 6 Haziran 2024 Perşembe günü Kayseri İşkur binasınd alımla ilgili olarak saat 14:00'te toplu görüşme yapılacağı ifade eidldi.