İş adamından Kayseri'de işsizliği bitirecek proje!

Olay Türk TV'de yayınlanan 'Ramazan Özel' programına katılan İş adamı Musa Koca, Kayseri'de işsizliği bitirebilecek projesini anlattı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İş adamından Kayseri'de işsizliği bitirecek proje!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İşadamı Musa Koca mantı üretiminin üzerine gidilmesi ve kendilerine destek çıkılması için Memduh Büyükkılıç'a seslendi 'Gelin mantıyla işsizlik problemini çözelim' diyen Koca Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin gözde bir bölgesinde kendilerine yer tahsis edilmesi halinde burada bayanların günlük olarak mantı sıktırabileceklerini söyledi.

'MANTI PROJESİ İLE İŞSİZLİK ÖNLENEBİLİR'

Kendilerinin sıkılacak mantıya alım garantisi verdiklerini de belirten iş adamı Koca, Büyükşehir Belediyesine ait KAYMEK kurslarıyla iş birliği içerisinde bu projenin hayata geçirilebileceğini aktardı.
Büyük şehirlerde mantıya olan ilgilinin çok büyük olduğunu dile getiren Musa Koca öte yandan mantı sıkımı ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Proje kapsamında çalışacak bayanların part time çalışabileceğini söyleyen Koca, mantının kilosunun şu anda 7 liraya sıktırıldığını ancak bu fiyatın 8-9 liraya çıkabileceğini dile getirdi. 
İş adamı Musa Koca; "Bugün İstanbul'da, Ankara'da ve büyük şehirlerde mantı tüketimi var. Mantının üstüne biraz daha eğilinilirse ve mantı pratik yemek kategorisi içerisine girerse Kayseri'ye de çok güzel gelir getirir. Ben bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'la da görüştüm. Memduh Başkan'a proje olarak 'Başkanım mantıyla işsizlik problemini çözelim' dedim. Kayseri'nin meydanında veya gözde bir yerinde yer verilirse orada bayanlara günlük mantı sıktırılabilir. Biz mantı sıkımında sıkıntı yaşıyoruz eğer bayanlara böyle bir imkan verilirse biz o sıkılan mantılara alma garantisi veriyoruz. Burada çalışacak bayanlar part time da çalışabilir isterse 2 saat veya 3 saatte gelebilir. Gelinini alır kızını alır gelir mantısını sıkar bizde bunları alma garantisi veriyoruz. Bize bir yer tahsis edilirse turistlerin geldiğinde mantı yiyebilecekleri bir yer yapılabilir. Belediye bize destek çıksın bu işin sonu yok çünkü tonajı çok yüksek. Şu anda mantının kilosu 7 liraya sıktırılıyor ama bu 8-9 liraya çıkabilir. Bir hanımefendi günde 5 kilo mantı sıkabilir. Bütün malzemelerini biz veriyoruz sadece işçilik istiyoruz ilave başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.