İnstagram'a neden engel geldi? Ne zaman engel kalkacak? Bakan Uraloğlu açıkladı...

Kayseri'de de yüz binlerce kullanıcısı olan sosyal medya platformu İnstagram'a erişim sağlanamıyordu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay'da...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İnstagram'a neden engel geldi? Ne zaman engel kalkacak? Bakan Uraloğlu açıkladı...

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye ve Kayseri’de yüz binlerce kullanıcısı olan sosyal medya platformu İnstagrama sabah saatleri itibariyle erişim engeli getirilmişti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun site bilgileri sorgulama menüsünden İnstagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken erişim engelinin neden yapıldığına ve ne kadar süreceğinize ilişkin ise bilgiler yer verilmemişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan konuyla ilgili bir açıklama geldi. 

Konuyla ilgili açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Bakan Uraloğlu şu ifadelere yer verdi; "Biz hukuk ülkesiyiz. Ülkemizin koyduğu kurallar var, ülkemizin değerleri var, hassasiyetleri var. Katalog suçları dediğimiz bir çerçevemiz var, o çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulamadığımız için de bir erişim engeli getirdik."