Instagram'dan sonra AYM'ye de erişilemiyor!

Türkiye'de sosyal medya platformu Instagram'a erişim engeli tartışılırken, konuyla ilgili basın duyurusu yayımlayan Anayasa Mahkemesi'ne de erişilemez oldu. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Instagram'dan sonra AYM'ye de erişilemiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son dönemin popüler sosyal medya platformu Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından erişim engeli getirilmesi Türkiye’de tartışmaları da beraberinde getirdi. Milyonlarca kullanıcısı bulunan Instagram'a erişim engeli Türkiye gündeminde ilk sıralarda yer alırken Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın basın ve ifade özgürlüğüne müdahale edebilecek yetkilerini iptal ettiğini hatırlatarak, ararın, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenemeyecek temel haklar ve özgürlükler kapsamında alındığı yönünde bir basın duyurusu yayımladı. Ancak AYM’nin paylaşımı kısa sürede sosyal medya sayfasından kaldırıldı. AYM'nin sitesine de erişim sağlanamadığı görüldü. 

Instagram'dan sonra AYM'ye de erişilemiyor!
AYM’nin basın duyurusunun neden kaldırıldığı, AYM’nin resmi sitesine neden erişimin sağlanamadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Sosyal medya kullanıcıları Instagram ve AYM’nin erişim engelinin ne zaman kalkacağını merak edilirken, AYM'den yoğunluk nedeniyle siteye ulaşılamadığı yönünde açıklama geldi.