İndirimli şeker satılacak!

TÜRKŞEKER tarafından 16-27 Eylül tarihleri arasında indirimli vadeli şeker satışı yapılacağı açıklandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İndirimli şeker satılacak!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER), indirimli ve vadeli şeker satışına başladığını açıkladı. TÜRKŞEKER, 16 Eylül -27 Eylül tarihleri arasında Kars ve Kayseri’nin komşu ili Yozgat’ta bulunan Şeker Fabrikaları ile Susurluk Şeker Fabrikasına bağlı Bursa Kestel'de bulunan depodan, KDV hariç 32 liradan satışa çıkarılan şekerin kilosunu yüzde 14,06 indirimler 27 lira 50 kuruştan satışa çıkaracağını duyurdu. Ayrıca 120 gün vadeli şeker satışı da yapılacak.  

İndirimli şeker satılacak!

TÜRKŞEKER’den yapılan açıklamada şöyle; 

16.09.2024 tarihinden 27.09.2024 tarihine kadar Kars ve Yozgat Şeker Fabrikalarımız ile Susurluk Şeker Fabrikamıza bağlı Bursa Kestel’de bulunan depomuzdan;
1-KDV hariç 32,00 TL/kg üzerinden % 14,06 iskontolu olarak KDV hariç 27,50 TL/kg fiyatla peşin şeker satışı yapılacaktır.
Peşin şeker bedel ödemeleri nakit, kredi kartıyla tek çekim veya taksitli (Komisyon oranları PASAR randevu sisteminden görülebilecektir.) olarak yapılabilecektir.
Şeker almak isteyen müşterilerimiz Online Randevu Sisteminden (PASAR) randevu alabilecek veya doğrudan ilgili fabrikalarımıza başvurabilecektir.
1.000 ton ve üzeri alımlarda toplu fatura düzenlenebilecektir.
2- 1.000 ton ve üzeri alımlarda KDV hariç 32,00 TL/kg fiyatla peşinatsız 120 gün vadeli şeker satışı yapılacaktır.
KDV hariç şeker bedelinin tamamı için kesin teminat mektubu alınarak sözleşme imzalanacaktır.
Yüzde 1 nispetindeki katma değer vergisi (KDV) ile binde 9,48 nispetindeki sözleşme damga vergisi tutarı peşin tahsil edilecektir.
Sözleşmenin imzalanmasını müteakip vadeli şeker satış    faturası    toplu düzenlenecektir. Vade başlangıcı fatura düzenlenme tarihi olacaktır.
Faturası toplu düzenlenen şekerlerin son çekim tarihi;
Kestel Deposu için fatura tarihinden sonraki hafta başlamak üzere dört haftadır. Toplam şeker miktarının her hafta en az dörtte birinin teslim alınması gerekmektedir. Teslim alınmayan haftalık miktar için ton başına 100 TL/gün + %20 KDV depolama ücreti alınacaktır,
Kars ve Yozgat Şeker Fabrikaları için son teslim tarihi 31.10.2024 tür. Teslim alınmayan miktar için ton başına 100 TL/gün + %20 KDV depolama ücreti alınacaktır.
Şeker satışları stoklarla sınırlı olup peşin satışlarda şeker bedelinin fabrika hesaplarına geliş, vadeli satışlarda sözleşme imzalanma sırası dikkate alınacaktır. Başvurular fabrikalarımıza yapılacaktır.” 

İndirimli şeker satılacak!

Diğer yandan Kayseri indirimli şeker satılacak iller arasında yer almadı.