İmzalar kalifiye eleman için atıldı

Bir yanda işsizlik sorunu can yakarken, diğer yanda sanayicilerin kalifiye eleman sıkıntısını dikkat çekiyor. Erciyes Anadolu Holding ve Kayseri OSB Teknik Koleji de kalifiye eleman için Eğitim Atölyesi İşbirliği protokolünü hayata geçirdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

İmzalar kalifiye eleman için atıldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik can yakarken diğer yanda da sanayiciler kalifiye eleman bulamamaktan şikayet ediyor. Bu ikileme çözüm için Erciyes Anadolu Holding ve Kayseri OSB Teknik Koleji harekete geçti. Erciyes Anadolu Holding’in markaları İstikbal, Bellona, Mondihome, Doku Home ve Boyser ile  Kayseri OSM Teknik Koleji arasında Eğitim Atölyesi İşbirliği protokolü imzalandı. 

İmzalar kalifiye eleman için atıldı
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin, OSB Başkanı Mehmet Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse’nin katıldığı imza töreninde konuşan Erciyes Anadolu Holding Yatırımlar, İştirakler ve İş Geliştirme Koordinatörü Murat Aksu, “Evvelsi gün cumhuriyetimizin yüzüncü yılını çok büyük bir onurla, gururla hep birlikte kutladık. İnşallah daha nice yüzyıllara bu ülkeyi ve cumhuriyetimizi hep birlikte taşıyacağız. Ama bunu yapmak için biliyorsunuz ki üretmek zorundayız. Biz 12 bini aşkın çalışanı olan Kayseri'nin en büyük işvereniyiz. Ancak son dönemde bütün organize sanayideki ve bütün Türkiye'deki sanayi kuruluşlarının yaşadığı problemlerin bir kısmını bizler de yaşamaya başladık. Nitelikli personel, nitelikli teknik adam, adam, nitelikli mühendis bulmak konusunda malumunuz zorluklarımız var. Ama bir taraftan da ülkemizin acı gerçeği çok ciddi bir işsizlik sorunuyla karşı karşıyayız. Sağ olsun CEO'muzun bizlere desteği ve katkılarıyla üniversitelerimizi Milli Eğitim'le ve ilgili kuruluşlarla çok ciddi işbirlikleri içerisindeyiz. Ancak bu yapılanların yeterli olmadığının da çok farkındayız. Halihazırda Kayseri Üniversitesi'nde bir mobilya atölyemiz faaliyette. Bellona'nın yaptırmış olduğu Erciyes Üniversitesi'yle çok ciddi araştırma projeleri geliştirmek için işbirlikleri arayışı içerisindeyiz. OSB Teknik kolejimizi HES Kablo'nun mühendisleri ve teknik adamları uzunca bir süredir haftanın bir günü giderek eğitimler veriyor. Gençlerimizin daha iyi yetişmesi için. Bugün de yine bir protokolle birlikte OSB Teknik Koleji'yle birlikte yapacağımız yeni bir iş birliğinin ilk adımını atacağız inşallah… Bu kapsamda mobilya şirketlerimiz İstikbal, Bellona, Monde Home, Doku Home ve Boyser'in katılımıyla bir protokol imzalayacağız. Bu protokol kapsamında 30 tane döşeme ünitesi, 12  tane dikiş makinesi ve bir tane kenar kapama makinesinden oluşacak bir eğitim atölyesini OSB Teknik Koleji'ne kazandırmış olacağız. Bu şu demek. Yaklaşık 400 tane mobilya ve iç tasarım öğrencisine ev sahipliği yapan okulumuzdaki öğrenciler her hafta bir günlerini bu atölyede aktif olarak çalışarak geçirecekler. Bizim usta eğiticilerimiz ve usta mühendislerimiz, yöneticilerimiz bu eğitimleri aktif katkı verecekler. Bizzat dahil olup ve sonrasında da 12. sınıfa geldiklerinde biz bu gençlerimizi yine grup firmalarında, mobilya firmalarında istihdam edeceğiz. Zorunlu stajlarını yaptıracağız ve aralarından başarılı olan gençlerimizi de inşallah öncelikli olarak grubumuz bünyesine kazandıracağız.” diye konuştu. 
Kayseri OSB Teknik Koleji’nin Türkiye’deki OSB Teknik Kolejleri içinde büyüklük bakımından birinci sırada olduğunu belirten Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın'ı da konuşmasında, “30 bin metre kare kapalı alanı var. 90 tane dersliği var. Muazzam bir okul.2 bini aşan öğrenci sayımız var. Yaklaşık 600 civarında son sınıf öğrencimiz var. Bizler son sınıf öğrencilerimizin özellikle üç gün eğitim yaptırtıyoruz. Eğitim aldırtıyoruz. Daha sonra servislerle bunları fabrikaya gönderiyoruz. Bölümü, aldığı dersler neyse ona göre fabrikalara gidiyorlar. İlmin yanında hem de fabrikanın o kokusunu alıyorlar. Ve ikisini birlikte bizler yürütmeye çalışıyoruz. Tabii böyle bir proje bir protokol. Biz bu işten gayet memnunuz. Neden memnunuz?” ifadelerine yer verdi. 
Dünyadaki söz sahibi ülkelerin öncelikli olarak çok güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu, ekonomisi güçlü ülkelerin de nitelikli personel yetiştirebilen eğitim sistemlerine sahip olduğunu belirten Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, eğitim sistemi konusunda en hassa oldukları noktalardan birisini mesleki eğitim olduğunu söyledi. 

Şehir talep ettikçe artarak devam eder

Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin de konuşmasında, “Kayseri Üniversitesi'yle, Erciyes Üniversitesiyle, OSB'yle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, İŞKUR'la çeşitli projeler geliştiriyoruz. Ve bu projelerin tamamında buradaki bu kurumların hepsinin emrindedir. Yine öyle bir imza ve protokol töreninde bir araya geldik. Mutlu bir gün. İnşallah yenileri şehir talep ettikçe artarak devam eder diyorum.” dedi. 

Yarına göre bugün erken

28 Şubat Sürecinde mesleki eğitimin sekteye uğradığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Eğer bugün o süreç iyi yönetilseydi meslek okullarımızın kapatılması, gündemde olmasaydı inanın çok daha farklı noktalarda olurduk ülke olarak. Ben buna inanıyorum. Ama yarına göre bugün erken. Geç kalmış sayılmayız. İnşallah bu anlayış içerisinde değerli Milli Eğitim Müdürümüz ve buradaki ekibin yaptığı bu güzel çalışmaya Milli Eğitim Bakanlığımızın da talimatlarını hep beraber burada dinledik. Uygulamalarıyla yarına göre erken diyeceğiz ve bu çalışmaları daha da arttırarak yolumuza devam edeceğiz.
Biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak KAYMEK bünyesinde gereksinimlere cevap verecek anlayış içerisinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Nitelikli eleman yetiştirme yönünde gayret gösteriyoruz. Kariyer merkezimiz de zaten tüm bu kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği halinde bu alanda yaptığı çalışmalarla iş arayan kardeşlerimize niteliğine, vasfına uyan bir yaklaşım içerisine katkı sağlamaya özen gösteriyor. Yine bunu üniversitelerimizde, kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği halinde yapmak suretiyle de bir zenginlik oluşturuyoruz. Kayserimizi üreten bir şehir. Bu manada kimseye yük olmayan yük çeken huzurlu ve güvenli bir liman. Şehrimizin kıymetini bilmeliyiz diye ben bir kez daha buradan paylaşmak istiyorum.