İmzalar atıldı! Pazar yeri çatısına bakın ne yapılacak?

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde pazar yerinin çatısına Güneş Enerji Santrali kurulacak. Çalışma için belediye harekete geçti ve ihale düzenledi. İhaleye 9 firma katıldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İmzalar atıldı! Pazar yeri çatısına bakın ne yapılacak?

Kayseri'nin Tomarza İlçe Belediyesi yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak yeni projeler üretmek için harekete geçti. Artan enerji giderleri ile birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin her geçen gün arttığını ifade eden belediye yetkilileri, yapılan çalışmalarla birlikte Tomarza Belediyesi Pazar Yeri Çatısına 2400 metrekralik alana 294,84 Kw Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacağını belirtti.

İmzalar atıldı! Pazar yeri çatısına bakın ne yapılacak?

Pazar yeri çetısına güneş enerji santrali kurulmasına yönelik ihale yapıldı

Tomarza Belediyesi'nden yapılan açıklamada söz konusu ihaleye 9 firmanın katıldığı ifade edildi. Belediyeden yapılan açıklamada, 'Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce ihalesi yapılmış olan Tomarza Belediyesi Pazar Yeri Çatısına 2400 metrekarelik alana 294,84 Kw Güneş Enerji Santrali Kurulması  İşi İhalesine 9 Adet firma katılmış ancak 8 adet firma teklif vermiştir' denildi.

İhaleyi kazanan firma belli oldu

Diğer yandan yapılan ihalede en avantajlı teklifi 4.186.000,00 TL ihale bedeli ile Kudret Proje Yapı Elektrik Mühendislik Danışmanlık Emlak İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin verdiği ve yüklenici firma  ve Fen İşleri Müdürlüğü arasında sözleşme imzalandığı belirtildi. .