İmzada 1'inci gün bilançosu!

İmzada 1'inci gün bilançosu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de seçmenler, merkezde Melikgazi, Talas ve Kocasinan ilçe seçim kurullarınca adliyede oluşturulan başvuru noktalarına gelip, cumhurbaşkanı adayları için imza verdi. Seçim kurullarında yoğunluk yaşandı. Türkiye genelinde 957 ilçedeki seçim kurullarında, cumhurbaşkanlığı adaylığı için dün imza verme işlemleri başladı. İmza verme işlemi 9 Mayıs’a kadar sabah 08:00'den akşam 20:00'a kadar sürecek.

İYİ PARTİ: HEDEFİMİZ 10 BİN İMZA

Diğer yandan İYİ Parti, Saadet Partisi  ve Vatan Partililer de Adliye’ye akın ederek, partilerinin Cumhurbaşkanı adayları için imza verdi. İYİ Parti İl Başkanı Emine Bağcı, yoğun ilgi ile karşılaştıklarını belirterek, “6 günde Kayseri’de hedefimiz Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener için 100 Bin imza” dedi.

SAADET PARTİSİ: HEDEF EN AZ 8 BİN İMZA

Saadet Partisi eski İl Başkanı ve aynı zamanda Milletvekili aday adayı Mahmut Arıkan da partilileri ile birlikte Adliye önünde konuştu. Arıkan, ülke genelinde Cumhurbaşkanlığı imza verme işleminin başladığı ilk 2 saatte Saadet Partisinin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu için 30 bin imzanın toplandığını söyledi. Arıkan, “Kayseri’de Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu için hedefimiz en az 8 bin imza” açıklaması yaptı.

 

İŞTE KAYSERİ’DE 1’İNCİ GÜNDE ORTAYA ÇIKAN TABLO

 

Kayseri’de seçmenler Cumhurbaşkanı adayları için seçim kurullarınca kurulan başvuru noktalarına akın etti. Peki, ilk gün hangi aday için kaç imza toplandı. Kaç seçmen imza için yollara düştü.

Dün akşam 19:00 itibariyle haber merkezimize yansıyan bilgiye göre Kayseri’de ilk gün 2713 seçmen başvuru noktalarına giderek, adaylar için imza verdi. Buna göre, 1’inci gün Kayseri’de İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener için 1901, Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu için 681 ve Vatan Partisi’nin adayı Doğu Perinçek için de 131 imza verildi.

 

TÜRKİYE GENELİNDE DURUM NE?

İlk gün yine akşam saatlerinde Türkiye genelinde durum ise Akşener 121 Bin 642, Karamollaoğlu 39 Bin 402 ve Perinçek için de 13 Bin 786 imza toplandı.  Toplam 175 Bin 45 kişi imza için ilk gün kurulan başvuru noktalarına gitti.

Haber: Cafer ZENGİN