İmamoğlu: Kibir ve ötekileştirme bitecek

İmamoğlu: Kibir ve ötekileştirme bitecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul’da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Millet İttifakı CHP adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre haberimiz yayına hazırlanırken  sandıkların yüzde 98’i açıldı. İmamoğlu oyların yüzde 53,94 oranında oy alırken, rakibi Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ise yüzde 45,15 oranında oy aldı. 31 Mart seçimlerinde rakibine 13 bin oy fark atan İmamoğlu, bugünkü seçimlerde ise 773 bin 449 fark attı.

İmamoğlu, sonuçların kesinleşmesinin ardından, “Kibir ve ötekileştirme bitecek. İstanbullular demokrasiye olan inançlarını yinelemiştir. Bunu tüm vatandaşlarımızla sağladık. Kimseyi ayırmadan çalışacağım. Herkes kazanmıştır. Her birine yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Gösterlen ilgi ve sevbgi karşısında boynumu bükerim" diyen İmamoğlu, "Milyonlarca insana mahçup olmamak için çok çalışacağım. Gençliğimiz var ve çalışaknlığımız var. Demokrasiye katkılara için tüm adaylara teşekkür ediyorum. Seçim döneminde bana, aileme, çalışma arkadaşlarıma, partime yönelik yapılan sistematik saldırıları unutmak istiyorum. O dil bitsin. Üslup düzeyinde yeni dönemi başlatmak istiyoruz. Bu davranışlarda bulunanlar süreç içerinde hak ettiği cevabı da alacaktır" dedi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da randevu isteyeceğini belirterek, "Vatandaş siyasi kavgalardan bıkmıştır, Hizmet, üretim beklemektedir" diye konuştu. Yarım kalan işleri tamamlayacaklarını ifade eden İmamoğlu, "Engelleme ile ilgili bir takım siyasi çalışmalar yapıldığını görürsek, her şeyi vatandaşımızla paylşaşacağız. Bir kez daha vaat ediyorum ki her ne yapıyorsak, her ne yapılıyorsa olduğu gibi milletin takdirine sunulacak. Ben artık gece gündüz demeden tempolu çalışmaya başlamak için sabırsızlanıyorum. Her şey çok güzel olacak demiştim, göreceksiniz o da olacak " şeklinde konuştu.