İlk sekiz ayda hangi yatırım aracı en çok kazandırdı? Kayserili Profesörden özel açıklama

Kayserili Finans Profesörü Derviş Boztosun ilk sekiz ayda hangi finansal yatırım araçlarının daha çok getiri sağladığına ilişkin haber merkezimize özel açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'da...

İlk sekiz ayda hangi yatırım aracı en çok kazandırdı? Kayserili Profesörden özel açıklama

2024 yılının ilk sekiz ayında dolar, altın ve faiz yatırım araçlarının performanslarına dair dikkat çekici veriler ortaya çıktı. Kayserili Finans Profesörü Derviş Boztosun, bu dönemde dolar, altın ve faizin hangisinin daha yüksek getiri sağladığına ilişkin haber merkezimize özel açıklamalarda bulundu.

Profesörü Derviş Boztosun, "Ocak-Ağustos dönemi itibarıyla, altın yatırımcısına %36 oranında kazanç sağlarken, faiz getirisi %28 ile ikinci sırada yer aldı. Dolar ise %11 oranında bir getiri sunarak diğer yatırım araçlarının gerisinde kaldı." dedi.

Özellikle altın, bu yılın dikkat çeken yatırım aracı olduğunun ve yatırımcıların gözdesi haline geldiğinin altını çizen Prof. Boztosun, "Daha önceki açıklamalarımda da vurguladığım gibi, 2024 yılının altın yılı olacağını değerlendirmiştik. Altın fiyatlarındaki bu yüksek artış, global ekonomik belirsizlikler ve jeopolitik riskler gibi faktörlerden kaynaklanmaktadır. Dünyada ve ülkemizde yatırımcılar belirsizliklerden dolayı güvenli liman olarak altını tercih ettiler" dedi.

Prof. Boztosun açıklamasını şu şekilde sürdürdü, "Faizler ise yatırımcılara güçlü bir getiri sağlarken, döviz piyasasında doların performansı nispeten daha düşük kaldı. Bu durum, yatırımcıların portföy çeşitlendirmesi açısından altına ve faiz getirilerine yönelmesine neden oldu. Ekonomik gelişmeler ve piyasadaki dalgalanmalar göz önüne alındığında, 2024 yılı yatırım stratejileri açısından altının öne çıktığı bir yıl olmaya devam edeceğe benziyor" dedi.