İldem'de 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar...

Melikgazi ilçesine bağlı İldem mahallesinde 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan sanık hakim karşısına çıktı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

İldem'de 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi ilçesine bağlı İldem mahallesinde 13 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar suçlamasıyla yargılanan sanık bugün Kayseri 4. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davada hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuksuz sanık S.G., Davacı, A.B. ve tarafların vekilleri katıldı.

2022 senesinde İldem'de 13 yaşındaki kız çocuğunu arabasında taciz ettiği iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık S.G. mahkemede yaptığı açıklamada, "Tam tarih hatırlamıyorum 2022 senesi Temmuz veya Ağustos ayında bir dönem yanımda çalışan İ.A. bir akşam beni aradı ve abi yanına geleceğim dedi. Ben de evimden aşağı indim. İ.A. yanında bir kızla geldi ben kızın adını bile bilmiyordum. İlk defa o gün gördüm. Kendileri bana cinsel birliktelik yaşadıklarını söylediler. İ.A. nöbetçi eczanenin yakında olmadığını söyledi ve benden kendilerini eczaneye götürmem konusunda ricacı oldular. Ben de ikisini alıp eczaneye götürdüm. Eczaneden ertesi gün hapı alıp geri arabaya döndüm. Sonra da hapı verip ikisini İldem 4'e bıraktım. Benim mağdure N.R.Ö.'ye karşı herhangi bir temasım, teklifim olmadı. Üzerime atılı suçları kabul etmiyorum beraatimi talep ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Davacı A.B. ise "Mağdure N.R.Ö. benim kızım olur eşimle boşandıktan sonra kızımın velayetini ben aldım. Kızım olay günü eve gelmedi ben de merak edip dışarı çıktım kızımı aradım ama bulamadım, telefonu yoktu. Sonra babam aradı kızımın eve geldiğini haber verdi, bende hemen eve gittim. Kızım evde ağlıyor ve titriyordu. Ne oldu dedim o da bana, 'anne ben İ.A. ile birlikte oldum. Sonra S.G.'nin yanına gittik. Eczaneden hap aldıktan sonra S.G. arabayı Gesi'ye sürdü. Ben arka koltukta oturuyordum. Boş bir arazide arabayı durdurup arkaya geçti benimle zorla birlikte olmaya çalıştı ittim onu ama eliyle bana dokundu. Araba kilitliydi inemedim' dedi. Ben olaydan sonra şikayetçi olmadım eski eşim duyar ve kızıma zarar verir diye korktum. Sanık kızımı tehdit etmiş bu olanları birine anlatırsan iyi olmaz senin için demiş. Ben sanıktan şikayetçiyim." dedi.

Olayın tanığı olarak dinlenen İ.A. ise "Sanık S.G.'yi fırından tanıyorum bir dönem yanında çalışmıştım. Olay günü S.G. beni akşam aradı acil yanıma gel dedi. Bende arkadaşım Y.A. ile birlikte S.G.'nin yanına gittik. S.G.'nin yanında bir kız çocuğu vardı. S.G. bana alın kızı gidin gönlünüzce eğlenin dedi. Sonra arabaya bindik. Eczaneye gittik. S.G. ilaç aldı ilacın üzerinde ella yazıyordu. Sonra biz Y.A. ile birlikte gittik. Onlar da arabayla gitti sonrasını bilmiyorum. Olayın üzerinden belli bir zaman sonra S.G. beni tekrar yanına çağırdı ben de gittim. Bana kızın annesinin davacı olduğunu söyledi, kızın yaşı küçük senin de yaşın küçük suçu sen üstlen dedi. Ben de beni katma abi dedim. Ben annesini de kızı da tanımıyorum sadece o gün S.G.'nin yanında gördüm." dedi.

Savcı mahkeme heyetine sunduğu mütalaasında, "Sanığın üzerine atılı çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediği sabit olmakla birlikte yaşı küçük mağdurun arabada geçirdiği süre göz önüne alındığında, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan beraati, işlediği cinsel istismar suçu sabit olmakla beraber çocuğun cinsel istismarı suçundan tutuklu yargılanması kamuoyu adına talep ve mütalaa olunur." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti eksiklerin giderilmesi gerekçesiyle davayı ileri bir tarihe erteledi.