İlçedeki kriz çözüme kavuştu! 8 TL'de anlaşma sağlandı

Kayseri'nin Tomarza ilçesindeki ekmek fiyatından yaşanılan kriz belediye ve fırıncıların ekmek fiyatından anlaşmaya varmasıyla çözümlendi. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

İlçedeki kriz çözüme kavuştu! 8 TL'de anlaşma sağlandı

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde ekmek fiyatlarına yönelik tartışmalar çözüm buldu. Geçtiğimiz ay ekmeğe yapılan zam, Belediye Başkanı Osman Koç tarafından uygulanmamış ve 200 gramlık somun ekmek 7,50 TL'den satılmaya devam edilmişti. Ancak 1 Ekim'de yapılan görünüm, ilçede 9 TL'den satılacağı duyurulmuştu.

İlçedeki kriz çözüme kavuştu! 8 TL'de anlaşma sağlandı

İlçede zabıta noktası Kent Ekmek Büfesine dönüştürmüştü

Bunun ardından Başkan Koç, dikkat çeken bir adım atarak zabıta noktası Kent Ekmek Büfesine dönüştürmüş ve burada ekmeğin 7,50 TL'den satılmasını sağlamıştı. Tomarza Belediyesi'nin bu hamlesi, yerel fırın işletmecilerini rahatsız etmiş ve fırıncılar, anlaşma yapmak amacıyla belediyenin kapısını çalmış ancak yapılan görüşmeler sonuçsuz kalınca, ilçedeki fırıncılar da çözümü günlük ürettikleri ekmeği azaltmakta bulmuştu. Ekmek üretiminin azatılması sonrasında ise Kent Ekmek satış noktasının açılmaması, bakkallara ve marketlere ekmek verilmemesi, köylere ekmek satışına çıkılamaması gibi sorunları beraberinde getirmişti. Sabah erken işe ve tarlaya giden Tomarzalı vatandaşlar fırınlarda ekmek bulamaması üzerine de tepki göstermişlerdi.

İlçedeki kriz çözüme kavuştu! 8 TL'de anlaşma sağlandı

Belediye ve fırıncılar anlaştı

İlçede yaşanılan tüm bu durumlar sonrasında Tomarza Kaymakamı Ali Buzkaya başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç, Tomarza Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Polat ve ilçede bulunan fırın işletmecileri katıldı. Toplantıda fırıncılar ile belediye ekmek fiyatında anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre yılbaşına kadar ekmeğin 8 TL’den satışına ve Kent Ekmek Satış Noktasının kapatılmasına karar verildi.

Konuyla ilgili Tomarza Belediye Başkanı Osman Koç ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Dar gelirli vatandaşlarımıza uygun fiyatlı ekmek sunmak amacı ile başlatmış olduğumuz 'Tomarza Kent Ekmek Satış Noktası' ekmek fiyatının 8,00 TL'ye indirilmesinden dolayı sonlandırılmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

İlçedeki kriz çözüme kavuştu! 8 TL'de anlaşma sağlandı