4 İLÇE GÖRÜCÜYE ÇIKTI!

4 İLÇE GÖRÜCÜYE ÇIKTI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre, bu yıl eğitim öğretime başlayacak olan Kayseri Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksek okulları genel yerleştirme sonuçları da ortaya çıktı. Öğrenci yurdunun kapanması ile gündeme gelen, ancak İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş’ın girişimleriyle kapanmayacağı açıklanan Pınarbaşı Meslek Yüksekokulunu  bu yıl 140 öğrenci tercih etti. Bünyan Meslek Yüksekokulunu 104, Yeşilhisar Meslek Yüksekokulunu 48, İncesu’yu 60 ve Yahyalı Meslek Yüksekokulunu ise 12 öğrenci tercih etti. Bu rakamlar genel yerleştirme sonuçları. Asıl tablo kesin yerleştirmede yani yapılacak kayıtlar sonrasında ortaya  çıkacak.

 

 

Bu yıl açılacak olan Bünyan Meslek Yüksekokulu’nu şu an  104 öğrencinin kayıt hakkı kazandığını ifade eden Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun , öğrencileri tebrik etti. Altun, “Bu yıl eğitime başlayacak Meslek Yüksek Okulu ilçemizin gelişimi adına oldukça önem arz ediyor. Bu nedenle okulun gençlerimiz tarafından tercih edilmesi bizleri mutlu etti. Okulun açılmasına emek sarf eden herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

İLÇELERDE BU YIL AÇILACAK MYO’LAR HANGİLERİ VE KAÇ ÖĞRENCİ TERCİH ETTİ?

Kayseri Üniversitesi’ne (KAYÜ) bağlı  Bünyan Meslek Yüksekokulunda Sivil Savunma ve İtfaiyeciliği bölümünü 52, Özel Güvenlik ve Koruma bölümünü de 52 öğrenci tercih etti.

KAYÜ’ye bağlı olan ve bu yıl açılacak okullardan bir diğer Yeşilhisar Meslek Yüksekokulunun Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünü 41, 30 kontenjanı olan Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği bölümünü ise  7 kişi tercih etti.

Yine bu yıl açılacak MYO’lardan biri olan 30 genel kontenjanlı Yahyalı Meslek Yüksekokulu Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisini de 12 öğrenci tercih etti.

KAYÜ’ye bağlı İncesu’da da bu yıl eğitim ve öğretime başlayacak MYO heyecanı yaşanıyor.  İncesu Meslek Yüksekokulu Diyaliz bölümünü 30, İlk ve Acil Yardım Bölümünü de 30 öğrenci olmak üzere toplamda 60 öğrenci tercih etti.

PINARBAŞI’DA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ATAŞ’IN GİRİŞİMİYLE SKANDAL KARAR ÖNLENMİŞTİ

2019 Yükseköğretim programları genel yerleştirme sonuçlarına göre, geçtiğimiz günlerde KYK yurdunun kapatılacağına yönelik açıklamalar ve CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Hail Yağmur’un bu yöndeki tepkisiyle gündeme gelen Pınarbaşı MYO ile ilgili de dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı.

 İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş’ın da ortaya çıkan skandal kararın ardından girişimleriyle KYK yetkililerinden “kapanmayacağının” sözünü aldığı Pınarbaşı MYO’yu da toplamda 140 öğrenci tercih etti.  Buna göre, Kayseri Üniversitesi Pınarbaşı Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık bölümünü  62, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları  bölümünü 52, Pazarlama bölümünü ise 26 öğrenci tercih etti.

DEVELİ’DE İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ AÇILDI

Diğer yandan Kayseri Üniversitesine bağlı Develi’de bu yıl eğitime başlanacak olan yeni fakültede tercihlerde ilgi gördü.  Sözel alanda tercihe açılan ve 70 kişilik genel kontenjanı bulunan Develi İslami İlimler Fakültesine yerleşen yani kayıt hakkı kazanan öğrenci sayısı da  ÖSYM  tarafından 70  olarak açıklandı.

19-23 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA KAYITLAR YAPILACAK

Tabi bu sonuçlar kesin kayıtlar sonrasında netleşecek. Üniversite kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihler arasında ilçelerde bu yıl açılan MYO’ları tercih eden ve kesin kayıt yaptıran öğrenci tablosu ve sayıları da netleşecek.   Haber: Cafer ZENGİN