İlaç alacaklar dikkat!

Kayseri Eczacı Odası ilaç raporlarının geçerlilik süreci hakkında uyardı. Uyarıda Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 'İlaç Raporlarının Geçerlilik Süreleri' hakkında yazısına dikkat çekildi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

İlaç alacaklar dikkat!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Eczacı Odası yönetimi ilaç raporları süresi hakkında uyardı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 31 Mayıs 2024 tarihli ve 'Sağlık Raporlarının Geçerlilik Süreleri' konulu duyurusu ile geçerlilik süresinin 01 Ocak 2020 tarihinden sonra sona ermiş ya da erecek süreli sağlık raporu bulunan, engelli raporları dahil ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 30 Haziran 2025 tarihine kadar geçerli kabul edilmeye devam edilmesinin uygun olarak değerlendirildiği belirtildi. 

İlaç alacaklar dikkat!

Hangi raporların geçerliliği sona erdi?

Türk Eczacılar Birliği (TEB) tarafından bu konuda bilgi talep edildiğinin de ifade edildiği yazıda 'Birliğimiz tarafından, birden fazla etken madde için düzenlenmiş raporlarda, hasta adına rapordaki bazı etken maddeler için yeniden rapor düzenlenmesi durumunda, yeni düzenlenmiş raporda bulunmayan farklı etken maddeli ilaçlar için eski tarihli süresi uzayan raporun geçerli olup olmayacağı hususunda resmi yazı ile bilgi talep edilmiştir. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Birliğimize gönderilen ve ekte yer alan cevabi yazı ile, 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş ya da erecek süreli tüm ilaç raporlarının 30.06.2025 tarihine kadar geçerli kabul edilmesinin uygun değerlendirildiği, bir yıl ve daha uzun süre ilaç temin edilmemiş olan ilaç raporlarının geçerliliğinin sona erdirildiği bildirilmektedir.