İl Müdürü Saklav ceviz bahçesinde

Kayseri Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, ilçe ziyaretlerine hafta sonu da devam ediyor. Bu çerçevede İl Müdürü Saklav'ın durağı Kocasinan oldu. Saklav, Kocasinan'da ceviz hasadına katıldı.

İl Müdürü Saklav ceviz bahçesinde
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ceviz hasadı eylül ve ekim ayında gerçekleştiriliyor. Cevizlerin yüzde 85’i daldan rahatlıkla koparılabiliyorsa veya cevizlerin yüzde 95’inin yeşil dış kabukları ayrılabiliyorsa hasada başlanabilir anlamına geliyor. Bu kapsamda Kayseri’de de ceviz hasadına başlandı.

İl Müdürü Saklav ceviz bahçesinde

Üretici ile bir araya gelmeye önem veren İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav da seviz hasadına katıldı. Geçtiğimiz günlerde Melikgazi ilçesine bağlı Gesi Mahallesi’nde elinde çubukla ceviz düşüren İl Müdürü Saklav, bu kez Kocasinan ilçesine bağlı Elagöz Mahallesi’ndeki ceviz hasadına katıldı. 

İl Müdürü Saklav ceviz bahçesinde

Burada da daldan eviz toplayan Saklav, üreticilerin taleplerini de dinledi. Saklav, üreticiye, bitkisel üretimde yeni destekleme modeli ve üretim planlaması hakkında bilgilendirmeler yaparak bereketli olmasını temenni etti.

İl Müdürü Saklav ceviz bahçesinde

Saklav’a ziyareti sırasında, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbaş, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Abdullah Altınsoy, İlçe Müdürü Abdülaziz Yıldırım ve teknik ekibi eşlik etti.