İl Müdürlüğü uyardı: Mutlaka yaptırın

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İl Müdürlüğü uyardı: Mutlaka yaptırın
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2024 Yılı Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında, geçmiş yıllarda uygulanan anaç koyun keçi destekleme modeli yerine kuzu ve oğlak destekleme modeline geçilmesi planlanıyor. 

Bu çerçevede 2024 yılında doğan kuzu ve oğlakların zamanında küpelenerek kayıt altına alınması ve Bakanlıkça belirlenen programlı aşıların tamamlanması büyük önem arz ediyor. 

Yetiştiricilerimizin mağdur olmaması için işletmelerinde doğan kuzu ve oğlaklarını İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri teknik personeline küpe ve aşılarını yaptırmaları gerekiyor. 

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de üreticiyi uyardı. İl Müdürlüğünden yapılan uyarıda, “2024 yılı küçükbaş hayvancılık desteklemesinin kuzu ve oğlaklar üzerinden yapılması planlanmaktadır. Mağduriyet yaşamamak için kuzu ve oğlaklarınızın küpe ve aşılarını gelen görevlilere mutlaka yaptırınız.” denildi. 
 

İl Müdürlüğü uyardı: Unutmayın