İl Müdürlüğü tarafından aşılama kampanyası başlıyor

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, büyükbaş hayvanlarda sıklıkla görülen o hastalık için aşılama kampanyası başlatacak. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

İl Müdürlüğü tarafından aşılama kampanyası başlıyor

Kayseri’de büyükbaş havanlarda olmak üzere bütün çift tırnaklı hayvanlarda sıklıkla görülen şap hastalığı için aşılama kampanyası başlayacak.  
Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılacak olan aşılamayla hayvanlarda görülen şap hastalığının sebep olabileceği verim kayıplarının, yavru atama, ölüm, tedavi maliyeti ve ekonomik kayıpların önüne geçilmesi planlanıyor. 
Şap hastalığı nedir?
Şap hastalığı, çoğunlukla büyükbaş hayvanlarda olmak üzere bütün çift tırnaklı hayvanlarda görülen çok bulaşıcı bir hastalıktır. 2023 yılında Afrika Kıtasından ülkemize gelen SAT-2 suşu nedeniyle, birçok ilimizde hastalık mihrakları çıkmıştır. Hastalık gelmeden mücadele için yapılabilecek en iyi önlem olarak hayvanların aşılanması gerekiyor. 
Bu çerçevede “Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı" kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara Şap hastalığına karşı 1 Eylül 2023 tarihi itibariyle sonbahar şap aşılama kampanyası başlayacak. İl Müdürlüğü tarafından aşılama kampanyası başlıyor