İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Varol'dan Büyükşehir'e 'röntgen' sitemi

Türkiye, geçen yıl şubat ayın yaşanan korkunç deprem felaketinin acısıyla sarsılırken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kentin deprem başta olmak üzere afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi için çalışmalara başlamıştı. 'Şehir zemininin adeta röntgenini çekiyoruz' diyen Başkan Büyükkılıç'a Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulundan sitemli bir açıklama geldi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Varol'dan Büyükşehir'e 'röntgen' sitemi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye, geçen yıl yaşanan ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen deprem ile sarsılmıştı. 11 ili etkileyen merkezüssü Kahramanmaraş olan depremde, binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, şehirler adeta yerle bir olmuştu. Felaketin ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi de deprem konusunda daha somut adımlar atabilmek amacıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile işbirliği ile adeta kentin röntgenini çekmeye başlamıştı. 

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin dirençli kent olması için Deprem Master Planı Çalışmaları kapsamında mikrobölgeleme faaliyetlerinde örnek alımının devam ettiğini ifade etmişti. Büyükkılıç, “Şehir zemininin adeta röntgenini çekiyoruz. Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen mikrobölgeleme faaliyetlerinde örnek almak için yapılan sondaj miktarı 600’e ulaştı. Toplam 2 milyon metrekare alandaki tespit edilen 1590 noktada sondaj ile örnek alımı çalışmaları hızla sürüyor.” ifadelerine yer vermişti. 

Depreme ilişkin çalışmalar Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu yaptığı açıklamayla büyükşehir belediyesine sitem etti. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu adına açıklamalarda bulunan Süleyman Varol, deprem yönetmeliği için büyükşehir belediyesine teşekkür ederken, TMMOB’a bağlı meslek odalarımızın görüşlerinin de alınması gerektiğinin altını çizdi. 

Varol, “Kayseri Büyükşehir Belediyemize; şehrimizi depreme dirençli hala getirmek adına yapmış olduğu çalışmalar ve hazırlanmakta olan deprem yönetmeliği için teşekkür ediyoruz.

Ortak akıl ve işbirliği çerçevesinde, TMMOB’a bağlı meslek odalarımızın görüşlerinin alınması ve bilgi verilmesinin daha verimli olacağı kanaatindeyiz.” dedi.