İl başkanları değişecek mi ?

Kayseri'de o siyasi partilerin il başkanları değişecek mi ? Milletvekili adayı olan AK Parti, MHP, CHP, BBP ve YRP il başkanları arasında sadece Şaban Çopuroğlu milletvekili seçildi. Siyasi partilerin il başkanlıklarındaki durum ise tartışma konusu oldu. İşte Kayseri Olay'ın Kayseri Haber bülteni…

İl başkanları değişecek mi ?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milletvekili adayı olmak için il başkanlığı görevinden istifa eden isimlerin yerine il başkanı olarak atanan isimlerin değişip değişmeyeceği merak konusu oldu. 

Bilindiği gibi;

14 Mayıs seçimleri öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Yeniden Refah Partisi (YRP), Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il başkanları milletvekili adayı olunca yerlerine başka isimler il başkanı olarak atandı.

Dönemin MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, CHP İl Başkanı Ümit Özer, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Hakan Satılmış, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Önder Narin ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu partilerinin il başkanlığı görevinden istifa edip ayrılarak partilerinde milletvekili adayı oldu.

MHP’de Adnan İncetoprak’ın yerine Ahmet Bağçovan, CHP’de Ümit Özer’in yerine Adil Demir AK Parti’de ise Şaban Çopuroğlu’nun yerine Fatih Üzüm il başkanı olarak atandı ve bu isimler il başkanı olarak görevlerine devam ediyor.

Bu 5 isimden sadece şaban Çopuroğlu milletvekili seçilirken Adnan İncetoprak, Ümit Özer, Hakan Satılmış ve Önder Narin milletvekili seçilemedi.

İl başkanları değişecek mi ?

Büyük Birlik Partisi il başkanıyken bu görevinden ayrılarak milletvekili adayı olan Hakan Satılmış ile Yeniden Refah Partisi il başkanıyken bu görevinden ayrılarak milletvekili adayı olan Önder Narin milletvekili seçilememelerinin ardından yeniden il başkanlığı görevine dönüş yaptı.

Benzeri bir durumun MHP ve CHP’de de yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu.

AK Parti, MHP ve CHP kulislerinde il başkanlarının değişip değişmeyeceği konuşuluyor.

3 partinin de il başkanının atanmış olması kulislerde tartışma konusu olurken yaklaşan kongre süreçlerinde bu isimlerin il başkanlığına aday olup olmayacakları merak ediliyor.

Partileri kongre sürecine il başkanı olarak bu isimler mi götürecek sorusu da gündeme gelen sorular arasında.

İl başkanları değişecek mi ?
Yeniden Refah Partisi il başkanı iken istifa ederek milletvekili adayı olan Önder Narin milletvekili seçilemedi, yeniden il başkanlığı görevine geri döndü.

İl başkanları değişecek mi ?
Büyük Birlik Partisi il başkanı iken istifa ederek milletvekili adayı olan Hakan Satılmış milletvekili seçilemedi, il başkanlığı görevine yeniden döndü.