İktidar değişecek

İktidar değişecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer “Ben açık konuşmayı severim” dedi ve Dobra Dobra’da çarpıcı açıklamalar yaptı. CHP’ye yönelik eleştirilere cevap veren Özer, “Terörün her türlüsüne karşıyız. Biz Cumhuriyeti kuran partiyiz. Bizi kendilerince suçlamaya çalışanlar seçim dönemi kimlerin mektuplarının nerede okunduğunu, kimlerin hangi TV’lere çıkarıldığına ve bunun karşısında kimlerin sustuğuna baksın” dedi.
Vatandaşın yıllardır sorunlarla karşı karşıya bırakıldığını ve mevcut iktidarın çözüm üretemez halde olduğunu savunan Özer, “İşte yıllardır yapılan ve halen devam eden israf gün yüzüne çıkıyor. Belediyelerin hali ortada. Savurganlık, borçlanma hat safhada. Ekonomi tepetaklak gidiyor. Hani ülke uçacaktı? Millet artık gerçekleri görüyor. Yapılacak ilk seçimde iktidar değişecek” ifadelerini kullandı. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, CHP’ye yönelik  yapılan eleştirilere cevap verdi. Özer, Olay Türk TV’de Gazeteci Mustafa Aydoğan’ın hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra programının konuğu oldu.
“Bizden terörist çıkmaz. Biz terörü ancak lanetleriz. CHP bu ülkeyi kuran partidir”  diyen Özer, “Bizim Atamıza çok büyük borcumuz var” dedi.  Özellikle Türk kadınının Atasına büyük borcu olduğunu belirten Özer, ”Ben bunu il başkanı seçildiğim zaman da kadınlarımıza söyledim. Artık Atamıza borcumuzu ödememiz gerekir. Biz bu borcu ödemekte ne yazık ki geç kalıyoruz. Daha çok haklarımız elimizden alınıyor” dedi.
“ALANI TERK ETTİM”
Sivas kongresinin 100’üncü yılı nedeniyle düzenlenen programlara katıldıklarını dile getiren Özer, 100 yıl öncesinde Sivas’ta yaşanan manzara ile önceki günkü törenlerde yaşananlar arasında uçurum olduğunu savundu. Tören alanını terk etmez zorunda kaldığını ifade eden Özer,”Sivas’a törenleri kutlamaya gittiğimizde bizi alana erkek, bayan ayrı,  bölümlerden aldılar. Kadınlar bir tarafta, erkekler bir tarafta aramıza da demir bariyerler koydular. Kadınla, erkeği ayırıyorlar. 100.yılda bu tabloyu görmek beni gerçekten üzdü. ‘Ben Cumhuriyet kadınıyım, Atatürk kadınıyım’ dedim ve oradan ayrıldım” diye konuştu.
“İKTİDAR DEĞİŞECEK”
CHP İl Başkanı Ümit Özer, yapılacak ilk seçimlerde iktidarın değişeceğini de ileri sürerek,”İster erken genel seçim olsun, ister normal süresinde yapılsın iktidar mutlaka değişecek bundan emin olun. Kayseri bazında da çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor, devam edecek de. Biz Tarımı çok önemsemiştik, söylendiği zaman kağıt üzerinde kalan değil aktif olarak Tarım ve Hayvancılık üzerinde duruyoruz. Bu konuda komisyonlar oluşturduk, ilçelerimizi gezdik, köylerimizi gerdik, paneller düzenledik, çiftçilerimizle bir araya geldik. Çiftçilerin ürünleri para etmiyor, masraflarını karşılayamıyorlar çiftçi desteklenmiyor sıkıntıları çok büyüktü. Üreten bir toplum olmaktan çıktık” ifadelerine yer verdi.
“İKTİDAR NE DİYORDU, ÜLKE ŞAHA KALKACAK, AMA NE OLDU?”
 Kayseri’de siyaseti değerlendirirken Kayseri’nin yapısına bakmak gerektiğini bildiren Özer, “Kayseri’nin yüzde 85’i Milliyetçi- Muhafazakar bir yapıya sahip. Cumhur ittifakının da bu oranda bir blok oyu mevcut. Millet ittifakı olarak biz bunlara karşı mücadele verdik, Sarız’ı biz daha önce yüzde 29 oy’la almıştık. Yine aynı oyları aldık ama yüzde 46 ile kaybettik. Oylarımızda büyük bir artış var ama kazanamadık. 16 Nisan’dan sonra Türkiye’de şartlar çok değişti. Mevcut İktidar ne diyordu, ülke şaha kalkacak, ama ne oldu? Ne olduğunu görüyoruz. Koalisyonlar bitecek, koalisyonlar zararlı dediler, koalisyonun adını ittifak yaptılar ittifaksız şu anda her halde hiçbir seçim olmayacak” şeklinde konuştu.
“BİZDEN TERÖRİST ÇIKMAZ”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Diyarbakır ziyareti ve kendilerine yönelik yapılan eleştirilere de yanıt veren Özer,  şunları söyledi, “Ekrem İmamoğlu’nun da bir açıklaması vardı ‘Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile görüştüm’ diye. Hukukta bir kural var,’Bir kişi suçu ispat edilene kadar suçsuzdur’ diye. Eğer suçluysa suçunun cezası verilir. Onlar görüştüğü zaman ki boy boy resimleri de var Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, biz görüştüğümüz zaman ‘terörist’ diyorlar. Seçim döneminde biliyorsunuz kimlerin mektuplarının okunduğunu, kimlerin TRT’ye çıkarıldığını, o zaman bunlar neydi? O gün kimler sustu? Kim teröristlerle işbirliği içerisinde? Biz kesinlikle terörü ve teröristi desteklemeyiz. Nereden gelirse gelsin lanetleriz. Bizden terörist çıkmaz. CHP bu ülkeyi kuran partidir ve biz her zaman  terörü lanetleriz. Biz ülkemizi çok seviyoruz ve daha ileri gitmesini isteriz”
CHP İl Başkanı Özer, Diyarbakır HDP binası önünde  çocukları PKK tarafından kaçırılan annelerin oturma eylemine de destek verdiklerini belirterek, “O annelerin de yanındayız” açıklaması yaptı. Özer, ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yapılan suçlamaları da kabul etmediklerini belirterek, destek için İstanbul’a da gideceklerini kaydetti.
“HÜKÜMET SORUNLARA ÇÖZÜM GETİREMİYOR, TÜRKİYE EKONOMİSİ TEPETAKLAK GİDİYOR”
Özer, programda ekonomik sıkıntılara da değinerek, esnafın, işçinin, memurun, emeklinin, sanayicinin bir çok sorunla karşı karşıya kaldığını ancak, hükümetin yıllardır sadece günü kurtarma siyaseti yaptığını ve sorunlara çözüm getiremediğini savundu. Özer, “Türkiye ekonomisi tepetaklak gidiyor. Bu önceden belli bir şeydi. Bugün belediyelerde de israf ortada.  Belediyeler millet ittifakına geçince, yani değişince israf ortaya çıkıyor. Biz şeffaf şekilde her şeyi halkımızla paylaşacağız. Şu an belediye meclisleri de canlı yayınla veriliyor. Her şey apaçık halkımızla paylaşılıyor. Gerçek şeffaflık bu. Ekonomi ile ilgili de çözüm önerilerimiz var. Biz CHP olarak ülkenin sorunlarının çözümüne yönelik, kafa yoruyoruz, proje üretiyoruz. Bizim çözüm önerilerimizi zamanında dikkate alsalardı, bugün ekonomide yaşanan sıkıntılar olmazdı. Ekonomide önce güven önemli ve damat önemli bir sorun. Biz istiyoruz ki bu ülke şaha kalksın. Yeniden parlamenter sistem olsun. CHP, Kayseri’nin ve ülkemizin iyi yerlere gelmesi için elinden gelen mücadeleyi ortaya koymaya devam edecek. Türkiye’nin birleştirici gücü olarak mücadelesini sürdürecek ve ilk seçimde CHP iktidar olacak ” şeklinde konuştu.  Haber Merkezi