İki yıl önce şehit edilmişti. Meslektaşları unutmadı!

İki yıl önce Konya Şehir Hastanesi'nde silahlı saldırı sonucu şehit olan Dr. Ekrem Karakaya'yı meslektaşları unutmadı. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

İki yıl önce şehit edilmişti. Meslektaşları unutmadı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kayseri Develili Dr. Ekrem Karakaya 2 yıl önce bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olmuştu. Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü 2 yıl önce şehit olan Dr. Ekrem Karakaya’yı Develi’deki mezarı başında andı. 

İki yıl önce şehit edilmişti. Meslektaşları unutmadı!
Anma etkinliğinde Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Yusuf Doğan, Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Fatih Demir, hastane yönetimi, Karakaya’nın ailesi ve vatandaşlar katıldı. 
İl Sağlık Müdürü Erşan, burada yaptığı konuşmada, ‘Menfur bir saldırı sonucu kaybettiğimiz Ekrem kardeşimizi anmak adına bugün burada bir araya geldik. Elim olayın üzerinden  2 yıl geçti. Acısı hala yüreğimizde, kendisini rahmet ve minnetle anıyorum. Mekânı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine Allah sabır versin. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın’ dedi.

Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz

İki yıl önce şehit edilmişti. Meslektaşları unutmadı!

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi de Karakaya için bir mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: 
‘Konya Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. Ekrem Karakaya’nın 6 Temmuz 2022 günü silahlı saldırı sonucu aramızdan koparılmasının üzerinden iki yıl geçti.
Sağlık Bakanlığı ve kamu otoritesi geçen bu iki yılda da son 22 yılda olduğu gibi sağlıkta şiddeti önleme konusunda güçlü bir irade göstermedi, gerekli düzenlemeleri yapmadı.
Sağlıkta şiddetin tırmanmasına zemin hazırlayan sağlık sistemi değişmeden, etkin bir sağlıkta şiddet yasası hazırlanmadan ve şiddet diline karşı mücadele edilmeden sağlıkta şiddetin azalmayacağını çok iyi biliyoruz.
Aramızdan koparılışının ikinci yılında Dr. Ekrem Karakaya’yı ve sağlıkta şiddet sonucu kaybettiğimiz değerli meslektaşlarımızı saygıyla anıyor, TTB olarak sağlıkta şiddet sona erene dek mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.
Güvenli çalışma ortamları ve insanca çalışma koşullarını sağlamanın, kamu otoritesinin sorumluluğunda olduğunu hatırlatıyoruz.
Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!’