İki vekil de girişimde bulundu ama yine olmadı! Bakan'dan haber var!

Pınarbaşı ilçesindeki saha meselesi yaklaşık 30 yıllık bir bilmece! Önce AK Partili Nergis, ardından MHP'li Ersoy, konuyla ilgili girişimlerde bulundu. Ancak Pınarbaşı ilçesinde yılan hikayesine dönen saha konusu yine yılan hikayesine dönüştü.

İki vekil de girişimde bulundu ama yine olmadı! Bakan'dan haber var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Pınarbaşı ilçesinde yılan hikayesine dönen saha için beklenen ödenek yine çıkmadı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen gençlik, spor ve yurt yatırımlarına ilişkin kararlar; illerimizdeki sporcu sayıları, mevcut tesis envanteri, öğrenci sayıları, üniversite sayıları, yurtlarımızın doluluk oranları, sosyal ve demografik yapı, coğrafi özellikler vb. pek çok bileşen bir arada değerlendirilerek, kaynakların etkili, ekonomik ve verimli olarak kullanılması esasına göre alınmaktadır. Pınarbaşı ilçesinde bulunan toprak yüzeyli futbol sahası da bu çerçevede değerlendirilecektir” dedi. Yani Bakan, net bir açıklama yapmadı. Hal böyle olunca hayaller şimdilik, başka bahara kaldı. MHP Milletvekili Baki Ersoy ile AK Parti Milletvekili Hülya Nergis, sahanın yapımı konusunda ödenek çıkması için Bakanlık kuşatması da yapmışlardı, ancak beklentiler şu an için gerçekleşmedi. Geçtiğimiz Ağustos ayında saha ile ilgili açıklama yapan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, ödenek sıkıntısı nedeniyle yıllardır bir türlü tamamlanamayan saha konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz ile görüştüğünü dile getirmişti. Nergis, o günlerde “İlçemize en kısa sürede kazandırılması adına konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.  


NERGİS: YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMEDE ÖDENEĞİN TAMAMLANMASI İLE BİRLİKTE…
Milletvekili Nergis, “Pınarbaşı ilçemizde an itibariyle toprak zemin olarak kullanılan futbol sahası ile ilgili geçen yıl başlatılmış olan çimlendirme ve düzenlemesi ile ilgili çalışmalar kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce hazırlanan proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde değerlendirme aşamasını geçmiş olup,  Projesi onaylanmış, fakat pandemi sürecinin araya girmesi ve ödenek sıkıntısından çalışmalar gecikmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Dilsiz ile yaptığımız görüşmede ödeneğin tamamlanması ile birlikte projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatılacağı hususunda desteklerinden dolayı Genel Müdürümüze teşekkür ederim. İlçemize en kısa sürede kazandırılması adına konunun takipçisi olacağız” dedi.


YAKLAŞIK 7 AY SONRA BU KEZ DE ERSOY GİRİŞİMDE BULUNDU
Nergis’in bu yönde yaptığı açıklamaların ardından yaklaşık 7 ay sonra bu kez de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Baki Ersoy, konuyu gündeme getirdi. Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na yılan hikayesine dönen sahayı sordu.
ERSOY: BAKANLIK’TAN ÖDENEK TALEBİNDE BULUNDUK, TAKİPÇİSİYİZ!
Pınarbaşı İlçesine yapılması planlanan 500 kişilik tribün kapasiteli ve soyunma odalı sentetik futbol sahası için ödenek talebinde bulunduklarını açıklayan MHP Kayseri Milletvekili Ersoy, “Pınarbaşımız'a yapılması planlanan 500 kişilik tribün kapasiteli ve soyunma odalı sentetik futbol sahası için ödenek talebimizi Gençlik ve Spor Bakanımıza iletmiş bulunuyoruz. Türk futbolunun gelişmesi için atılacak adımların takipçisi ve destekçisiyiz” dedi.  


BAKANLIĞIN 2021 YILI YATIRIM PROGRAMINDA VAR MI?
Mhp Milletvekili Baki Ersoy, Bakan Kasapoğlu’na “Söz konusu proje Bakanlığınızın 2021 yılı yatırım planları içerisinde yer almakta mıdır?” sorusunu da yöneltti ve cevap istedi. 
CUMHUR İTTİFAKI MİLLETVEKİLLERİ BAKANLIK NEZDİNDE GİRİŞİMDE BULUNDU AMA…
AK Partili Nergis’in ardından Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP’nin Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un, Bakan’a yönelttiği soru önergesi ile 30 yıllık bilmeceye dönüşen saha ile ilgili ödenek çıkıp, çıkmayacağı merak konusu oldu.
BAKAN’IN CEVABI “UMUTLAR YİNE BAŞKA BAHARA KALDI?” DEDİRTTİ
Ancak Bakan Kasapoğlu’nun, Ersoy’a verdiği yanıt, “Umutlar yine başka bahara kaldı” dedirtti. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP Milletvekili Baki Ersoy’un, “Saha Bakanlığınızın 2021 yılı yatırım programında var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: Kayseri il ve ilçelerinde Bakanlığımızın gençlerin ve vatandaşlarımızın faydalanabileceği 45 adet spor tesisi ve Pınarbaşı ilçesinde 500 seyirci kapasiteli spor salonu bulunmaktadır. Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen gençlik, spor ve yurt yatırımlarına ilişkin kararlar; illerimizdeki sporcu sayıları, mevcut tesis envanteri, öğrenci sayıları, üniversite sayıları, yurtlarımızın doluluk oranları, sosyal ve demografik yapı, coğrafi özellikler vb. pek çok bileşen bir arada değerlendirilerek, kaynakların etkili, ekonomik ve verimli olarak kullanılması esasına göre alınmaktadır. Pınarbaşı ilçesinde bulunan toprak yüzeyli futbol sahasının sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülmesi, 500 seyircili tribün ve 2'li soyunma odası yapımı talebi bu çerçevede değerlendirilecektir.