İhaleyi Olçok'un Yeğeni Aldı

İhaleyi Olçok'un Yeğeni Aldı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de daha önce 2 kez katılım olmadığı için ertelenen ve Meclis’te de tartışılan Büyükşehir Belediyesi açık hava reklam işletmeciliği ihalesi bir süre önce pazarlığa bırakılmak için yine ertelenmişti. İşte kamuoyunda tartışılan ihale dün sona erdi. İhale komisyonu saat 14:00’da toplanarak gelen teklifleri değerlendirdi. 3 firmanın katıldığı açık hava reklam mecralarının ihalesini yıllık 2 milyon 200 bin TL’lik teklifiyle 3. Mecra firması kazandı.

 İhaleyi kazanan firmanın sahibinin 15 Temmuz’da Boğaziçi Köprüsü’nde FETÖ’cülerin saldırısı sonrasında oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte şehit olan AK Parti’nin reklamcısı Erol Olçok’un yeğeni Fatih Olçok olduğu belirtildi. Diğer yandan ihaleye beklenildiği gibi ağır şartname nedeniyle Kayseri firmaları katılamadı.  İhale ile ilgili olarak şartnamede de değişikliğe gidilmiş ve ilk şartnamede reklam araçlarının 10 yıllığına kiraya verilmesinin muhammen bedeli KDV hariç 30 Milyon 853 Bin 778 TL olarak açıklanmış, ardından ise son şartnamede muhammen bedel miktarı bu kez KDV hariç 20 Milyon 780 Bin 410 TL’ye düşürülmüştü.

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içinde bulunan toplam Bin 456 adet açık hava reklam işletmeciliği ihalesi dün belediye binasında yapıldı. Mayıs ayında  ihaleye katılım olmadığı için 2 kez ertelenen ihale 15 gün önce bir kez daha yapılmış ve komisyon tarafından pazarlığa bırakılmıştı.

Kamuoyunun merakla beklediği ve hatta CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’in “Adrese teslim ihale yapılıyor” diyerek de gündeme getirdiği reklam ihalesi dün sahibini buldu.

Büyükşehir Belediyesince yapılan, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan billboard, raket, megalight gibi reklam mecralarının ihalesine 3 firma katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Encümeni huzurunda yapılan ihaleyle 330 adet kapalı otobüs durağı, 526 adet raket vitrin yeri, 75 adet megalight yeri, 500 adet bilboard yeri, 10 adet totem yeri ve 15 adet alt-üst geçit yeri olmak üzere 1456 adet açık hava reklam yerinin işletmecisi belli oldu.

Reklam mecralarının 10 yıllık işletilmesi için yapılan ihalede Core Medya yıllık 2 milyon 145 bin TL, Ströer 2 milyon 165 bin TL ve 3. Mecra ise 2 milyon 200 bin TL’lik teklif verdi. İhale sonucu en yüksek kiralama teklifi veren 3. Mecra yıllık 2 milyon 200 bin TL’lik teklifiyle açık hava reklam mecralarının ihalesini kazandı.

 Bir süre önce yapılan ihaleye katılan ve eksiklerini tamamlamaları için süre verilen Matador, Nokta firmaları ise bu kez ihaleye katılmadı.

 İHALEYİ OLÇOK’UN YEĞENİ KAZANDI

Açık teklif usulü ile yapılan ihalenin ardından dikkat çeken detaylarda gün yüzüne çıktı. Haber merkezimize yansıyan bilgilere göre, ihaleyi kazanan firmanın sahibi, 15 Temmuz’da Boğaziçi Köprüsü’nde FETÖ’cülerin hain saldırısı sonrasında oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte şehit olan AK Parti’nin reklamcısı Erol Olçok’un yeğeni Fatih Olçok olduğu belirtildi. Erol  Olçok’un kardeşi ve aynı zamanda Fatih Olçok’un amcası Cevat Olçok da ihaleyi alan firmada yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

 Önceki ihalede, şu an ihaleyi kazanan 3. Mecra 2 milyon 100 Bin TL teklifini sunarken, Core Medya ise 2 milyon 085 Bin TL teklif sunmuştu.

Mayıs ayındaki ilk ihalede 1621 olarak açıklanan reklam aracı işletmesi son şartnamede bu kez 1456 olarak duyuruldu.

 İLK İHALEYE GÖRE MUHAMMEN BEDEL MİKTARI DÜŞTÜ

 Önceki ihale duyurusunda ihalede işletme hakkının 10 yıllığına kiraya verilmesinin muhammen bedeli KDV hariç 30 Milyon 853 Bin 778 TL olup geçici teminat ise 925 Bin 614 TL olarak açıklanmıştı. Belediyenin ihale ile ilgili son yayınladığı şartnamede ise muhammen bedel miktarı bu kez   KDV hariç 20 Milyon 780 Bin 410 TL olup,  geçici teminat ise 623 Bin 413 TL olarak açıklandı.

 

ÖDEME ŞEKLİNDE KOLAYLIK SAĞLANDI!

 Ödeme şekli konusunda da ilk duyuruda  ilk 3 yıllık ücret istenirken, 2’inci şartnamede ise bu kez 6’şar aylık dönemlerde ödeme kolaylığı sağlandı. Buna ek olarak da kira başlangıcı 180 gün sonrası olarak belirlendi.

 4 VE 15’İNCİ MADDELER YENİ EKLEDİ

 Şartnamedeki 4’üncü madde yani firmaların ihale öncesi ürünlerini teşhir etmeleri  ve 15’inci madde yani 2016 yıllarına ait yıllık ortalama cirosunun en az 30 Milyon TL olduğunu gösteren belgelerinde yer aldığı ‘Kapalı zarf içerisinde bulunması gereken zorunlu evraklar’ bölümlerinin de 2’inci şartnamede yer aldığı ifade edildi.

Diğer yandan ihaleye beklenildiği gibi ağır şartname nedeniyle Kayseri firmalarının katılamadığı ifade edildi. 

“BU İŞİ KAYSERİ’DE DE YAPACAK ARKADAŞLAR VAR”

Meclis’te Mayıs ayında gündeme gelen ihale ilgili konuşan MHP’li Meclis üyesi Kazım Yücel ise, “Bu işi Kayseri’de de yapacak arkadaşlar var. Bizler Kayseri’nin parasının İstanbul’a ya da diğer Büyükşehirlere gitmesini istemiyoruz. Reklam gelirlerini diğer dillere kaptırmakta istemiyoruz. Bu hususun göz ardı edilmemesi gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı.

 Haber: Cafer ZENGİN