İhalesi yapıldı, 260 hektarlık alan yeniden canlanacak!

Kayseri'nin Develi ilçesinde bağcılığın canlanması için önemli bir adım atıldı. Belediye Başkanı Adem Şengül'ün öncülüğünde, Erdebağ arkına su taşıyan kanalın çevre yolu üzerindeki bölümüne akedük ihalesi yapıldı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haber bülteninde…

İhalesi yapıldı, 260 hektarlık alan yeniden canlanacak!

Kayseri’nin Develi ilçesinde bağcılığın yeniden canlanması için önemli bir adım atıldı. Develi Belediye Başkanı Adem Şengül öncülüğünde, Erdebağ arkına su taşıyan kanalın çevre yolu üzerindeki bölümü için akedük ihalesi gerçekleştirildi.

Araştırmacı yazar Nezir Ötegen'in derlediği bilgilere göre, Gölemen, Çay İçi ve Çakıl arası Bağları-Babıyan toplamda yaklaşık 260 hektar bir alanı kaplamaktadır. Bu bağlar, Erciyes Dağı eteklerinden gelen Horasan Deresi ve Derindere’nin kar ve sel sularıyla Erdebağ arkı aracılığıyla sulanmaktaydı.

Ancak Develi çevreyolu yapımında Erdebağ su arkının çevre yolundaki bölümü yaklaşık 10 metre kodu düşürüldüğü için su kanalı iptal oldu. Bu durum, dört yıldan beri su görmeyen Gölemen, Çay İçi ve Çakıl arası bağları ile bostanların kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu. İlgili bağlar, bahar döneminde Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı meravları aracılığıyla yalnızca bir veya iki kez sulanabiliyordu.

Seçim çalışmaları sırasında vatandaşların sıklıkla dile getirdiği bu soruna çözüm bulmak için harekete geçen Başkan Adem Şengül, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerin ardından olumlu sonuç aldı. 9 Eylül 2024 tarihinde, Erdebağ arkına su taşıyan kanalın çevre yolu üzerindeki bölümüne akedük ihalesi gerçekleştirildi.

Bağların ve bostanların kurtulmasına sevinen Develi vatandaşları, başta Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Karayolları 6. Bölge Müdürü Ahmet Bülent Büyük ve Belediye Başkanı Adem Şengül olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.