İhale tamamlandı! Tomarza Tekstil Fabrikası yeniden açılıyor

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde belediyenin desteğiyle kurulan ve skandal iddialarda gündeme gelen Tomarza Tekstil Atölyesi, Osman Koç'un belediye başkanı olmasının ardından yeniden faaliyete geçiyor. Atölyenin ihalesi ise gerçekleşti.

İhale tamamlandı! Tomarza Tekstil Fabrikası yeniden açılıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde belediyenin de desteği ile bir tekstil fabrikası kurulmuş ve ilçede yaşayan vatandaşlara gelir kapısı olmuştu. Fakat bu fabrikada çalışan işçilere ‘deneme süreci’ adını verdiği dönemde sigortalarını yapmadığı ve maaşları da asgari ücretin altında verildiği ifade edilmişti. 

İşçilerin bankaya yatırılan maaşlarının işçiler tehdit edilerek, işten çıkartılacakları söylenerek, baskıyla ellerinden maaş kartı alınarak işverenin muhasebecisi tarafından çekilip belirli bir kısmının işçilere verildiği öne sürülmüştü. Yaşanan olayların ardından hukuk mücadelesi başlatan emekçi kadınlar, mahkemece haklı bulunarak davayı kazanmıştı.

Tüm bu yaşananların ardından 31 Mart Yerel Seçimlerinde başkan seçilen Osman Koç, atölyenin yeniden faaliyete geçeğini açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde Tomarza Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile atölye tespiti yapılarak, yeniden belediye tarafından alınarak, yeniden işletmeye açılması için ihale süreci başlatılmıştı. Tekstil atölyesinin ihalesi Belediye Başkanı Osman Koç başkanlığında gerçekleştirildi. 

İhalenin aylık 85 bin TL’ye üç yıllığına Sinem Tunalıoğlu’na verilmesi kararlaştırıldı. Her yıl kira ücretinin TÜFE oranında artırılarak kiraya devam edilmesine oy birliği ile karar verildi.