2018 İftar ve sahur saatleri!

2018 İftar ve sahur saatleri!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Allah günlerin en hayırlısına beş vakit namazı, haftaların en hayırlısına cumayı ayların en hayırlısına ise onbir ayın sultanı Ramazan’ı mübarek kılmış. Ramazan’a sayılı günler kala Kayseri 2018 İftar ve sahur saatleri

İslam’ın şartlarından biri de Oruç tutmaktır. Müslümanlar arasında onbir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan-ı Şerif’in gölgesine girmiş bulunuyoruz. Bu ayda yapılan her ibadete Allah kat be kat sevap vermektedir. Öyleki Ramazan aydı zamanda Kur’an ayıdır. Ramazan’ı bereketli geçirmek isteyen Müslümanlar ne yapmalı? Ramazan’da okunacak dualar nelerdir? 2018 ramazan iftar ve sahur saatleri nedir? Detaylar haberimizde.

 

Duaların geri çevrilmediği, sofralardaki bereketin her zamankinden fazla olduğu ay Ramazan ayı bu sene 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başlıyor. Bir ay süre tutulan oruçlar, yapılan ibadetler normal zamanlardan çok daha fazla sevabı ulaştırıyor. Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlar bu seneki imsakiye merak eder oldu. Vatandaşların ramazan imsakiyesi merakını diyanet giderdi. Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 ramazan imsakiyesini yayınlayarak ilk sahur ve ilk teravih saatlerini duyurdu. 2018 yılı Ramazan ayı imsakiyesi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen ezan vakitleri doğrultusunda belli oldu. İşte, hepimizin heyecanla beklediği en hayırlı ay olan Ramazan hakkında merak edilenler ve 2018 Ramazan imsakiyesi. Bu sene Ramazan ayı 16 Mayıs 2018 tarihinde başlayacak. İlk teravih namazı da 15 Mayıs akşamı kılınacak. İlk sahur 15 Mayıs'ı 16 Mayıs'a bağlayan gece yapılacak. İlk iftar 16 Mayıs'ta idrak edilecek. 16 Mayıs Çarşamba gününe denk gelen Ramazan'ın ilk günü Kayseri'deki vatandaşlarımız 03:38'de ilk oruçlarına niyet edecekler ve 19:50 saatinde ise oruçlarını açarak iftarlarını eda edecekler. Bu sene iftar vakitleri kısalmayacak, geçen yılda olduğu gibi birer dakika uzayacak. Kayserililer son oruçlarını da 20:11'de açma imkanına sahip olacaklar.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

 Ramazan ayının 27. gecesi İslam âleminde Kadir Gecesi olarak bilinir ve kutlanır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2018 yılı dini günler takvimine göre İslam aleminin en kutsal gecesi olan Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Son günlerinde memleket ve akraba ziyaretlerinin hat safhada olacağı Ramazan ayı, 16 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. Ramazan ayı içerisinde idrak edilen Kadir Gecesi ise 10 Haziran Pazar gününe denk gelecek.

14 Haziran Perşembe – Arefe Günü

15 Haziran Cuma – 1. Gün

16 Haziran Cumartesi – 2. Gün

17 Haziran Pazar – 3. Gün